Νέα πυρά ΑΚΕΛ στον Πρόεδρο-«Ακολουθεί τον κ. Αναστασιάδη στην τακτική της διαστρέβλωσης»

Συνεχίζεται ο απόηχος της συνέντευξης του Προέδρου της Δημοκρατίας, με το ΑΚΕΛ να επανέρχεται, αυτή τη φορά για να καταγγείλει τον Νίκο Χριστοδουλίδη πως «φαίνεται ότι ακολουθεί τον κ. Αναστασιάδη στην τακτική της διαστρέβλωσης της πρότασης του ΑΚΕΛ για το Κυπριακό και τα ενεργειακά».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος, «όχι μόνο δεν τίθεται θέμα κυριαρχίας με την πρότασή μας, όπως ισχυρίστηκε στη χθεσινή συνέντευξή του ο Πρόεδρος, αλλά αντίθετα υπογραμμίζεται και επιβεβαιώνεται η κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας τόσο με τη σύγκλιση Χριστόφια – Ταλάτ για το συγκεκριμένο θέμα όσο και με την ενάσκηση ενεργειακής πολιτικής ικανής να σπάσει το πολυετές αδιέξοδο στο Κυπριακό». «Ζήτημα κυριαρχίας θα έμπαινε, όπως πολύ καλά θα γνωρίζει ο κ. Χριστοδουλίδης, αν γίνονταν για παράδειγμα αποδεκτές οι ιδέες του κ. Αναστασιάδη για δύο κράτη ή για διχοτόμηση της ΑΟΖ», υπέδειξε.

Περεταίρω, το κόμμα ανέφερε πως «η πρόταση του ΑΚΕΛ βασίζεται πάνω σε σημαντικότατες διαπραγματευτικές συγκλίσεις και είναι εντός των κόκκινων γραμμών της Κυπριακής Δημοκρατίας και της ελληνοκυπριακής πλευράς. Περιλαμβάνει προτάσεις που θα καταστήσουν την λύση του Κυπριακού επωφελή για όλες τις πλευρές, με κίνητρα για την τουρκοκυπριακή κοινότητα μόνο με την επίτευξη στρατηγικής συμφωνίας στη βάση του Πλαισίου Γκουτέρες αλλά και στην Τουρκία μόνο μετά τη συνολική λύση του Κυπριακού».

«Το ΑΚΕΛ είναι στη διάθεση του Προέδρου για περαιτέρω διευκρινίσεις, αν και εφ’ όσον δεν την έχει κατανοήσει», κατέληξε η ανακοίνωση.

Δειτε Επισης

Με αύξηση καμερών και ενίσχυση περιπολιών αντικαθιστούν το φράκτη-Δικαιωμένοι δηλώνουν οι κάτοικοι
Ικανοποίηση Ε. Χαραλαμπίδου για αλλαγή στάσης ΚΣ ΟΑΣΕ ως προς τη Μ. Ανατολή
Τη σημαντικότητα δημόσιων επενδύσεων για Κύπρο υπογράμμισε η Χ. Ερωτοκρίτου
Στη σημασία της Πολιτικής Συνοχής αναφέρθηκε ο Α. Καυκαλιάς στη Βουδαπέστη
Συνέχιση συνεργασίας για μεταναστευτικό συμφώνησαν Υφ. Μετανάστευσης-Πρόεδρος ΕΔΕΚ
Σ. Στεφάνου: Λύση ΔΔΟ ή διχοτόμηση το διακύβευμα για το ΑΚΕΛ
Με προσδοκία για επανέναρξη των συνομιλιών μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη ο ΠτΔ-Όσα θέτει στο τραπέζι
Κ. Ιωάννου: Δεν τρέφουμε υπέρμετρες αξιώσεις για την άτυπη συνάντηση στη Ν. Υόρκη
Προκαλεί λίγο πριν την τριμερή ο Τατάρ-«Η ομοσπονδία τελείωσε, στόχος η λύση δύο κρατών»
Σε κατάσταση πλήρους εγρήγορσης η Κύπρος λόγω Μέσης Ανατολής-«Εργάζονται όλοι οι μηχανισμοί»