Μεγάλοι φόβοι ότι θα πλημμυρίσει ο Πηνειός, στα δέκα μέτρα το νερό-Συνεχίζονται οι απεγκλωβισμοί

Φόβοι ότι τις επόμενες ώρες μπορεί να πλημμυρίσει ο Πηνειός ποταμός εντός της πόλης της Λάρισας, υπάρχουν από τους αρμόδιους φορείς και τον Δήμο Λαρισαίων καθώς το ύψος του ποταμού έφτασε τα 10 μέτρα.

Παράλληλα συνεχίζονται τα πλημμυρικά φαινόμενα σε αρκετές συνοικίες της πόλης από υπερχείλιση των φρεατίων με αποτέλεσμα να έχουν εκκενωθεί, με τους κατοίκους να μεταφέρονται σε ασφαλές σημείο.

Στην Λάρισα το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής έχει δεχθεί 670 κλήσεις, ενώ μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 193 αντλήσεις υδάτων και έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία 190 άτομα.

penrte

exi

Οι διασώστες συνεχίζουν να επιχειρούν ακόμη και με βάρκες προκειμένου να απεγκλωβίσουν κατοίκους σε διάφορα σημεία της πόλης, τα οποία έχουν «παγιδευτεί» με νερό.

reia

tessera

«Στα 3 μέτρα το νερό στα προάστια»

Σύμφωνα μάλιστα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, Γιάννη Αρτοποιό η στάθμη των υδάτων σε Γιάννουλη, Άγιο Θωμά, Εργατικές Κατοικίες και Ιπποκράτη έχει ανεβεί στα δυόμιση με τρία μετρά, ενώ το κέντρο της Λάρισα δεν έχει πληγεί.

Σε λιμνοθάλασσα λασποβροχής έχουν μετατραπεί ολόκληρες περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Καρδίτσας και Τρικάλων, λόγω της κακοκαιρίας Daniel, και καθώς τα νερά υποχωρούν σε ορισμένα δημοτικά διαμερίσματα, οι άνθρωποι αρχίζουν και μετρούν τις πληγές τους, οι οποίες είναι πολλές και θα απαιτηθεί αρκετός χρόνος για να επουλωθούν.

dyo

ena

Στον δήμο Παλαμά και σε χωριά, όπως Μεταμόρφωση, Βλοχός, Αστρίτσα, Μαραθέα, Ριζοβούνι, Μεταμόρφωση, και στην πόλη του Παλαμά, η καταστροφή είναι βιβλική, ανυπολόγιστες οι ζημιές στις υποδομές, ενώ συνεχίζονται οι διασώσεις εγκλωβισμένων πολιτών στην Π.Ε. Καρδίτσας, όπου εκτυλίσσονται ανθρώπινες ιστορίες γεμάτες πόνο και θλίψη για αυτά που έχουν υποστεί αλλά και για την επόμενη μέρα. Χωρίς ηλεκτροδότηση είναι περιοχές, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να μην μπορούν να επικοινωνήσουν με συγγενικά τους πρόσωπα.

pekto

exi

Δειτε Επισης

Σε επέμβαση υποβλήθηκε ο πυροσβέστης που τραυματίστηκε στις φωτιές στην Ηλεία
Προβλήματα στη δυτική Ελλάδα από την κακοκαιρία Cassandra
Σοβαρά τραυματισμένος πυροσβέστης που τραυματίστηκε στην Ελλάδα, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
«Πίστευε στον Θεό, στην αγάπη, θυσιάστηκε σαν μάρτυρας»-Θρήνος στην οικογένεια του Ιωνά
ΒΙΝΤΕΟ: Σε πύρινο κλοιό η Ηλεία-Ξέσπασαν φωτιές σε τρεις περιοχές, κάηκαν σπίτια
Νεκρός εντοπίστηκε 63χρονος ψαροντουφεκάς που αγνοούνταν στην Λήμνο
«Ο γιος μου ήταν υπέρ της ειρήνης»-Το συγκινητικό μήνυμα του πατέρα του Ιωνά που σκοτώθηκε από χτύπημα της Χαμάς
«Άνθρωποι χάνονταν γύρω μας»-Οι πρώτες δηλώσεις Ελλήνων που ταξίδεψαν από τον Λίβανο με το C-130
Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης
Συγκλονισμένη η κοπέλα του Ίωνα Καρούση που σκοτώθηκε στο Ισραήλ-«Είδα την είδηση του έστειλα SMS, δεν απάντησε ποτέ...»