Πρώτο κουδούνι για τα Δημοτικά και νηπιαγωγεία-Στα θρανία σχεδόν 65,000 μαθητές

Για ακόμη μία φορά, στον τομέα της παιδείας έχουν στραφεί τα βλέμματα, αφού πέντε ημέρες μετά τους μαθητές της Μέσης Εκπαίδευσης, επιστρέφουν στα θρανία τους και εκείνοι της Προδημοτικής και Δημοτικής Εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα, σχεδόν 65,000 μαθητές αναμένεται να περάσουν τα κάγκελα των σχολικών μονάδων και να γεμίσουν τις αυλές με παιδικές φωνές.

Το ενδιαφέρον και για αυτή τη σχολική χρονιά περιστρέφεται γύρω από την Α’ Δημοτικού, αφού τα παιδάκια θα ξεκινήσουν ένα νέο κεφάλαιο στη σχολική τους πορεία. Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, στην Α’ τάξη του Δημοτικού αναμένεται να φοιτήσουν φέτος 9,323 μαθητές και μαθήτριες, αριθμός αυξημένος σε σύγκριση με την προηγούμενη σχολική χρονιά, που ο αριθμός ανήλθε στους 9,068.

Την ίδια ώρα, ο συνολικός αριθμός των μαθητών που σήμερα επιστρέφουν στις τάξεις τους ανέρχεται στους 64,748, εκ των οποίων οι 51,371 είναι στα Δημοτικά σχολεία, οι 12,853 είναι στα νηπιαγωγεία και οι 524 είναι στα ειδικά σχολεία. Στο μεταξύ, αναμένεται να λειτουργήσουν 612 σχολεία, εκ των οποίων τα 329 είναι Δημοτικά, τα 274 είναι Νηπιαγωγεία και τα εννέα είναι Ειδικά Σχολεία.

Σημειώνεται πως από την περασμένη Δευτέρα βρίσκονται στο καθήκον όλοι οι δάσκαλοι και διευθυντές, με το συνολικό αριθμό των εκπαιδευτικών στη Δημοτική Εκπαίδευση να ανέρχεται στους 7,078. Από αυτοί, οι 4,948 αναμένεται να υπηρετήσουν στα Δημοτικά Σχολεία και οι 973 στα Νηπιαγωγεία, ενώ 1,157 ειδικοί εκπαιδευτικοί αναμένεται να τοποθετηθούν στα Δημοτικά, στα Νηπιαγωγεία και στα Ειδικά Σχολεία.

Τα σχολεία εργοτάξια

Στο μεταξύ και αυτή τη χρονιά αναμένεται να κτυπήσει το πρώτο κουδούνι, με αρκετά σχολεία να είναι εργοτάξια, αφού το Υπουργείο Παιδείας συνεχίζει τις εργασίες για την επιδιόρθωση των μονάδων, όσον αφορά στις υποδομές, σε μία προσπάθεια να καταστούν τα σχολεία πιο ασφαλή για τη φοίτηση των μαθητών.

Συγκεκριμένα, σε δεκατρία σχολεία παγκύπρια πραγματοποιούνται έργα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν σημεία εντός των σχολικών μονάδων που καθίστανται επικίνδυνες για να πλησιάσουν μαθητές, με το Υπουργείο Παιδείας να έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα, για τη φύλαξη. Αυτό σημαίνει ότι από το πρωί βρίσκονται επί ποδός λειτουργοί του Υπουργείου και των Σχολικών Εφοριών, ώστε να ελέγξουν όλα τα εργοτάξια και αν τηρούν τα μέτρα, για να μην υπάρξει οποιοδήποτε ατύχημα.

Τονίζεται πως τα έργα αφορούν στη γενική βελτίωση των σχολείων, στην ανέγερση νέων πτερύγων ή αιθουσών διδασκαλίας, καθώς επίσης και στην αναβάθμιση των υποδομών. Ανάμεσα στα σχολεία, που αναμένεται να λειτουργήσουν ως εργοτάξια και αυτή τη χρονιά είναι το Β’ Δημοτικό Γερίου, αλλά και το Β’ Δημοτικό Λατσιών, δύο σχολεία που και την περσινή σχολική χρονιά δέχονταν έργα.

Συγκεκριμένα, τα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία που θα λειτουργήσουν ως εργοτάξια, αφού η υλοποίηση των έργων αναμένεται να συνεχιστεί και κατά τη διάρκεια της σχολικής περιόδου είναι:

-Β’ Δημοτικό Σχολείο Γερίου-Ανέγερση και αντικατάσταση

-Β’ Δημοτικό Σχολείο Ύψωνα-Ανέγερση και αντικατάσταση

-Β’ Δημοτικό Σχολείο Κολοσσιού-Ανέγερση και Γενική Βελτίωση

-Β’ Δημοτικό Σχολείο Λατσιών-Αντικατάσταση τριών πτερύγων

-Δημοτικό Σχολείο Ανάγειας-Επέκταση, αντισεισμική αναβάθμιση και γενική βελτίωση

-Δημοτικό Σχολείο Μουταγιάκκας-Επέκταση, αντισεισμική αναβάθμιση και γενική βελτίωση

-Δημοτικό Σχολείο Αθηένου-Ανέγερση Αμφιθεατρικής Αίθουσας Εκδηλώσεων

-Δημοτικό Σχολείο «Άγιοι Ανάργυροι» Μονή-Μοναγρούλλι-Επέκταση

-Δημοτικό Σχολείο Ζυγίου-Επέκταση

-Β’ Δημόσιο Νηπιαγωγείο Μακεδονίτισσας-Επέκταση

-Δημοτικό Σχολείο Βρυσούλων-Ανέγερση φρεατίου και εγκατάσταση ηλεκτρικού ανελκυστήρα

-Δημοτικό Σχολείο Παλαιχωρίου-Κατασκευή τοίχου αντιστήριξης

-Δημοτικό Σχολείο Αγίου Γεωργίου-Αντικατάσταση κυλικείου και χώρων υγιεινής

Δειτε Επισης

Πρώτη Κυρία: Στόχος η θεσμοθέτηση του Φεστιβάλ «Πάμε Τρόοδος»
Θλίψη ΠτΔ για το θάνατο του Χ. Μυλωνά. «Διέπρεψε στους τομείς των επιχειρήσεων»
Λύπη για καθυστέρηση ανέγερσης ειδικού σχολείου «Απ. Λουκάς» εκφράζει η ΠΟΕΔ
Με μεγάλη προσέλευση επισκεπτών ξεκίνησε το Φεστιβάλ «Πάμε Τρόοδος»
Περιοδεία ΠτΔ σε όλες τις επαρχίες-«Να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για να έχουμε περισσότερο κόσμο στην ύπαιθρό»
Εκδήλωση διαμαρτυρίας από ιδιοκτήτες ελλιμενισμένων σκαφών στη Μαρίνα Λάρνακας
Συστήνεται η διυπουργική επιτροπή για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού-Οι βασικές αλλαγές που δρομολογούνται
Οι ιδιωτικές σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ζητούν απομάκρυνση από την Επιτροπή Παιδείας του Χρ. Σαββίδη
Συνάντηση Δήμου Ακάμα-φορέων για το πολεοδομικό έργο στους Τάφους των Βασιλέων και Κόλπων των Κοραλλίων
Απεβίωσε ο Χαράλαμπος Μυλωνάς-Χαρακτηρίστηκε ως ο πρωτεργάτης της Κυπριακής Ναυτιλίας