Δραματική η κατάσταση στην Ελλάδα-Έγκυος εγκλωβισμένη σε ταράτσα με το ενάμιση ετών παιδί της

Ώρες αγωνίας βιώνουν οι συγγενείς των εγκλωβισμένων στις πληγείσες περιοχές, που χτυπήθηκαν από την κακοκαιρία Daniel.

Η κα Δήμητρα απηύθυνε δραματική έκκληση μέσω του MEGA για τον απεγκλωβισμό της ανιψιάς της στα Μεγάλα Καλύβια Τρικάλων, η οποία είναι έγκυος και έχει ένα παιδί 1,5 ετών.

Όπως είπε η ίδια, η γυναίκα βρίσκεται πάνω στην ταράτσα του σπιτιού της, ενώ στην περιοχή υπάρχει διακοπή ρεύματος και νερού.

"Είναι η ανιψιά μου στα Μεγάλα Καλύβια. Είναι έγκυος και έχει ένα μωρό 1,5 ετών. Είναι επάνω σε ένα διώροφο σπίτι, στην ταράτσα, και δεν έχουν ούτε νερό, ούτε ρεύμα, ούτε τίποτα. Κάνω θερμή έκκληση. Είναι έγκυος με προβλήματα εγκυμοσύνης και έχει και το παιδάκι μαζί της" ανέφερε.

Πρόσθεσε, μάλιστα, πως υπάρχουν περίπου 10 άτομα εγκλωβισμένα μαζί της.

"Ζητώ να τους σώσουνε, έστω με βάρκα, ελικόπτερο ή οτιδήποτε. Σας παρακαλώ πάρα πολύ" είπε με αγωνία η γυναίκα, τονίζοντας πως έχει να μιλήσει με την ανιψιά της από χθες και δεν μπορεί πια να επικοινωνήσει μαζί της.

Έσπασε ανάχωμα του Πηνειού-Μήνυμα από το 112

Σε κατάσταση συναγερμού είναι η Λάρισα, καθώς ανάχωμα του ποταμού Πηνειού έσπασε, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν oι περιοχές Βρυότοπος και Αμπελώνας.

Για τον λόγο αυτόν, πριν από λίγο εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους των περιοχών αυτών να απομακρυνθούν προς Τύρναβο.

26

27

28

Ο χάρτης των περιοχών που εκκενώνονται, λίγο έξω από τη Λάρισα:

xartis-ampelwnas-larisa.jpg

Δραματική η κατάσταση στον Παλαμά Καρδίτσας

Δραματική παραμένει και σήμερα η κατάσταση στον Παλαμά Καρδίτσας, με ολόκληρο το χωριό να έχει βυθιστεί στα λασπόνερα. H κακοκαιρία Daniel καταστρέφει ολοσχερώς στο πέρασμά της σπίτια, καλλιέργειες και επιχειρήσεις.

Η κυρία Ειρήνη, που είδε με τα μάτια της περιουσίες να καταστρέφονται μέσα σε λίγα λεπτά από τα ορμητικά νερά που πλημμύρισαν το χωριό της, κάνει έκκληση μέσω του iefimerida.gr στις αρμόδιες Αρχές προκειμένου να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τον απεγκλωβισμό των κατοίκων του Παλαμά που παραμένουν αποκλεισμένοι για δεύτερο 24ωρο στα λασπόνερα.

«Υπάρχουν πάρα πολλοί εγκλωβισμένοι μέσα στα σπίτια. Έχουμε ξεμείνει από τρόφιμα, νερό και φάρμακα. Υπάρχουν οικογένειες με μικρά, εγκύους, αρρώστους και ηλικιωμένους, που για μια ακόμη ημέρα δεν έχουν νερό να πιούν. Ο όγκος του νερού είναι πολύ μεγάλος. Εμένα απεγκλώβισαν τη μητέρα μου και τον πατέρα μου. Η μητέρα μου είναι ΑμεΑ και ο πατέρας μου διαβητικός. Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να επικοινωνήσω μαζί τους. Δεν ξέρω εάν ο πατέρας μου έχει τα φάρμακά του. Το καταλαβαίνετε; Δεν ξέρω εάν ο πατέρας που είναι εν ζωή αυτή τη στιγμή που μιλάμε», περιγράφει συγκλονισμένη από το μέγεθος της καταστροφής.

Το σπίτι της κυρίας Ειρήνης βρίσκεται στο τέλος του Παλαμά και αμέσως μετά ξεκινά ο οικισμός της Μεταμόρφωσης, ο οποίος έχει πληγεί επίσης σημαντικά από το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας. Στο κέντρο του Παλαμά σήμερα η εικόνα είναι λίγο καλύτερη.

Όπως προσθέτει, «αυτή τη στιγμή δεν μιλάμε για εκείνους που δεν τα κατάφεραν, αλλά για εκείνους που κατάφεραν να σωθούν και είναι εγκλωβισμένοι. Έχουμε δημιουργήσει ομάδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ο καθένας γράφει που υπάρχουν εγκλωβισμένοι. Ο καθένας κάνει ό,τι μπορεί για τον διπλανό του. Υπάρχει ένας κύριος με μια βάρκα, ο οποίος έχει κάνει τεράστια προσπάθεια αυτές τις ημέρες και απεγκλωβίζει συνεχώς άτομα. Mαθαίνω ότι μια βάρκα του στρατού βρίσκεται στην Ιτέα, πρέπει να γίνει κάτι για να σωθούν αυτοί οι άνθρωποι που παραμένουν εγκλωβισμένοι μέσα στα σπίτια τους».

Δειτε Επισης

Ρομά συνελήφθη στο Αγρίνιο γιατί έκανε κατάληψη σε σχολείο και απείλησε τον διευθυντή
Σύλληψη δικηγόρου που διακινούσε ναρκωτικά σε κρατούμενους
ΒΙΝΤΕΟ: Εύζωνας δάκρυσε στην τελευταία του υπηρεσία στην Προεδρική Φρουρά
Κουκουκλοφόροι επιτέθηκαν με μολότοφ κατά αστυνομικών στα Εξάρχεια
Επίθεση Μπαχτσελί σε Δένδια-«Πήγε στο Καστελλόριζο και κουνούσε δειλά το δάχτυλό του»
Στη φυλακή άλλοι πέντε κατηγορούμενοι για το κύκλωμα των παράνομων συνταγογραφήσεων
Θύμα εκδικητικής πορνογραφίας γνωστό μοντέλο από πρώην σύντροφό της-«Ντρεπόμουν να κυκλοφορήσω»
Ποινική δίωξη υψηλόβαθμων αστυνομικών για την «κάθοδο» τον Κροατών χούλιγκαν ζητά ο Εισαγγελέας
Καταδικάστηκε ο 64χρονος που βιντεοσκοπούσε 18χρονη μέσα στο τρένο-Εστίαζε στο στήθος της
Απάντηση Φον ντερ Λάιεν στην επιστολή Μητσοτάκη-Στόχος να πέσουν οι τιμές ενέργειας στην Ευρώπη