Εκκενώνονται τρία χωριά έξω από την Λάρισα-Πλημμύρισαν σπίτια από τον φουσκωμένο Πηνειό

Εκκενώνονται τρία χωριά έξω από τη Λάρισα αφού ξεκίνησαν να πλημμυρίζουν σπίτια στην περιοχή ως αποτέλεσμα της κακοκαιρίας των προηγούμενων ημερών.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Λαρισαίων ανακοίνωσε την εκκένωση των χωριών Φαλάνη, Δασοχώρι και Κουλούρι «εξαιτίας των πλημμυρικών φαινομένων που εξελίσσονται στην περιοχή λόγω της πρωτοφανούς κακοκαιρίας που έπληξε την Θεσσαλία, θα πραγματοποιηθεί εκκένωση των χωριών Φαλάνη, Δασοχώρι και Κουλούρι» αναφέρει ο Δήμος.

Τρέχουν να σώσουν τα παιδιά τους μέσα στα λασπόνερα

Ασύλληπτες είναι οι εικόνες που καταγράφονται στην πόλη της Λάρισας από το πρωί με σπίτια να έχουν πλημμυρίσει από το νερό και ανθρώπους να μεταφέρουν τα παιδιά τους στον ώμο για να βγουν σε ασφαλές σημείο.

Σύμφωνα με τους κατοίκους, τα σπίτια ξεκίνησαν να πλημμυρίζουν τα ξημερώματα, λόγω της υπερχείλισης του ποταμού Πηνειού που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την περιοχή της φιλιππουπολης, κοντά στο υδραγωγειο.

Μάλιστα, δεν ήταν λίγοι αυτοί που φόρτωσαν μερικά πράγματα στα αυτοκίνητά τους και αναζήτησαν ξενοδοχείο ακόμα και στις 5 τα ξημερώματα, καθώς φοβήθηκαν βλέποντας τη στάθμη του νερού να ανεβαίνει και δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα.

26

27

28

29

30

Υποβρύχιες ομάδες διασωστών θα ψάξουν τα σπίτια πόρτα-πόρτα στην Καρδίτσα

Σπίτια στην Καρδίτσα εξακολουθούν να είναι καλυμμένα μέχρι τις σκεπές τους από τα λασπόνερα που δημιουργήθηκαν μετά την απίστευτη βρόχοπτωση που σημειώθηκε τις προηγούμενες ημέρες στην Θεσσαλία. Οι Αρχές μετά από συντονισμένες προσπαθειες έχουν απεγκλωβίσει αρκετά άτομα, όμως η επιχείρηση δεν έχει τελειώσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έτοιμες είναι να συνδράμουν στην περιοχή της Μεταμόρφωσης Καρδίτσας, όπου τα σπίτια οριακά δεν φαίνονται κάτω από το νερό. Δύτες του Λιμενικού, αλλά και οι εξειδικευμένοι κομάντος της Ζ-ΜΑΚ που βρίσκεται από χθες στην Θεσσαλία είναι έτοιμοι να μπουν στα λασπόνερα και να κολυμπήσουν αναζητώντας για εγκλωβισμένους σπίτι-σπίτι. Οι Αρχές θέλουν να εξαντλήσουν τις πιθανότητες ώστε να βρεθεί κάποιος πολίτης που έχει εγκλωβιστεί.

Προς αυτή την κατεύθυνση, συνεχώς πετούν drones πάνω από τις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο στην Καρδίτσα στην προσπάθειά τους να βρουν κάποια ένδειξη για κάποιον που βρίσκεται ακόμα εκεί και δεν μπορεί να φύγει. Είναι δεδομένο όμως πως όποια ομάδα και αν κάνει την επιχείρηση θα ψάξει πόρτα-πόρτα τα σπίτια στην Μεταμόρφωση.

Η πυροβσεστική παρέδωσε χθες μέχρι και φάρμακα με drones σε ανθρώπους που βρίσκονταν εγκλωβισμένοι σε περιοχή με πολύ νερό, επιστρατεύοντας κάθε μέσο που διαθέτουν για να βοηθήσουν τον κόσμο.

Πέρα από το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων- μηχανήματα Μηχανικού, οχήματα γενικής χρήσης, λέμβοι και ελικόπτερα ενώ λόγω της δραματικής κατάστασης, στην Θεσσαλία στάλθηκε και η μονάδα «φάντασμα» Ζ-ΜΑΚ. Πρόκειται για την πιο «απόρρητη» μονάδα του Ελληνικού Στρατού που όλο το βράδυ με όσα μέσα διέθετε βοηθούσε τον κόσμο να φύγει από τα σπίτια του.

3

2

4

5

6

7

8

Δειτε Επισης

Εμπρηστικός ο Τατάρ-«Μακροπρόθεσμος στόχος η κατεδάφιση και ανοικοδόμηση στο Βαρώσι»
Με ευχές, χαμηλές προσδοκίες και μία διαφωνία πάει στη Νέα Υόρκη για τη συνάντηση με Τατάρ ο ΠτΔ
Αναζητούν δέκα άτομα για την επίθεση με ντελιβεράδες-Κουβαλούσαν και ρόπαλο οι δράστες (pics)
Στο κελί μέχρι τη δίκη ο συνεργός του Κομμωτή-Λήφθηκε υπόψη πως αποφυλακίστηκε με parole
Καταδίκασε την επίθεση στο ΤΑΕΠ ο ΠτΔ-«Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία, απαράδεκτο περιστατικό»
Με το νέο έτος αρχίζει η εκδίκαση της υπόθεσης του Al Jazeera-Νέα αναβολή στη δίκη
Πώς έχει αλλάξει τους Ισραηλινούς η σφαγή της 7η Οκτωβρίου-Μία κοινωνία σε απόλυτο σοκ
Ρίγη συγκίνησης στις εκδηλώσεις μνήμης της 7ης Οκτωβρίου-Τιμήθηκαν τα θύματα της επίθεσης (pics)
Βανδάλισαν Γυμνάσιο που θα χρησιμοποιείτο για φιλοξενία υπηκόων από Λίβανο-Ζημιές σε 60 παράθυρα (pics)
Μόνιμη αστυνομική παρουσία ζητούν οι εργαζόμενοι στα ΤΑΕΠ-Διαμαρτυρήθηκαν για την απουσία ασφάλειας