ΒΙΝΤΕΟ: Aγωνία για αγνοούμενους από την κακοκαιρία στην Ελλάδα-Διασώσεις με ελικόπτερα και βάρκες

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται οι επιχειρήσεις απεγκλωβισμού κατοίκων σε πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας που έχουν πλημμυρίσει μετά τις καταρρακτώδεις βροχές που έφερε η κακοκαιρία Daniel.

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες από τον απεγκλωβισμό γυναίκας που ήταν μέσα στο νερό στην Αγία Τριάδα Καρδίτσας από το ελικόπτερο Super Puma. Στην περιοχή, σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής, Βασίλης Κικίλιας αγνοούνται 6 άτομα, ενώ 20 άτομα παραμένουν εγκλωβισμένα.

rteia

«Στην Αγία Τριάδα είναι εγκλωβισμένα 20 άτομα και 6 αγνοούνται, στα Μεγάλα Καλύβια 40 άτομα βρίσκονται σε σπίτια και στα Καλογριανά 4 άτομα επίσης σε σπίτια», είπε ο κ. Κικίλιας. «Ξεκίνησαν πριν από λίγο οι πτήσεις με ένα Super Puma και 4 Bell του Πυροσβεστικού Σώματος», τόνισε κατά την ενημέρωση από το από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής γίνονται «υπεράνθρωπες προσπάθειες για τον απεγκλωβισμό πολιτών».

na

Αποκλεισμένα παραμένουν τα χωριά Προάστιο, Αγία Τριάδα, Παλαμάς, Μεγάλα Καλύβια και Καλογριανά.

«Τα νερά είναι σε μεγάλο ύψος και καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες προσέγγισής και απεγκλωβισμού των κατοίκων», σημείωσε ο κ. Κικίλιας.

Δραματικές διασώσεις από ελικόπτερα

Επιχειρήσεις απεγκλωβισμού και από το στρατό

Ο στρατός έφτασε στον Παλαμά Καρδίτσας, που έχει βυθιστεί κάτω από τα λασπόνερα, και αμέσως ξεκίνησαν οι απεγκλωβισμοί ατόμων που είχαν εγκλωβιστεί στα σπίτια τους λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας «Daniel».

Τέσσερις οι νεκροί

Τέσσερις νεκροί είναι ο τραγικός απολογισμός της κακοκαιρίας Daniel, καθώς νεκρός εντοπίστηκε ακόμα ένας συμπολίτης μας στον Δομοκό το μεσημέρι της Πέμπτης. Πρόκειται για τον κτηνοτρόφο που αγνοούνταν στο Πετρωτό.

Ο 49χρονος εντοπίστηκε το μεσημέρι από άνδρες της 7ης ΕΜΑΚ, με το σώμα του να είναι καταπλακωμένο από φερτά υλικά, τα οποία παρέσυρε ο μεγάλος όγκος νερού που προκάλεσε η κακοκαιρία.

Ο άτυχος άνδρας είχε φύγει νωρίς το πρωί της Τετάρτης από το σπίτι του για να φροντίσει τα ζώα του, προτού εκδηλωθούν τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, κι έκτοτε δεν είχε δώσει ίχνη ζωής.

pente

s

tessera

dyo

Δειτε Επισης

Παιδί τεσσάρων ετών με αυτισμό ξυλοκοπήθηκε από συμμαθητές του στο νηπιαγωγείο
Κτηνωδία στην Αργολίδα-Έκαψαν σκυλιά σε χωράφι
Συνελήφθησαν δύο άτομα για διακίνηση ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας
Ανήλικος χτύπησε με λοστό στο κεφάλι τον πατέρα της φίλης του
Αυξημένη η συμμετοχή στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ
Διασωληνωμένος με σοβαρά τραύματα ο 14χρονος που έκανε παρκούρ και έπεσε από ταράτσα πολυκατοικίας στον Εύοσμο
Νέο περιστατικό βίας στη Θεσσαλονίκη-Τέσσερις ανήλικες επιτέθηκαν σε 13χρονη στην Ευκαρπία
Νεκρός βρέθηκε ο 52χρονος που είχε παρασυρθεί από χείμαρρο στο Αγρίνιο
Κατέθεσε υποψηφιότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ ο Κασσελάκης με... 87 υπογραφές της Κεντρικής Επιτροπής
Θρήνος για τον Ιωνά Καρούση-Κηδεία στην Ιερουσαλήμ, επιμνημόσυνη δέηση στη Θεσσαλονίκη