Συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη Αρχηγών η Αννίτα-Θέμα συζήτησης η προεδρία επιτροπής από το ΕΛΑΜ

Σύσκεψη των Αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων, συγκάλεσε η πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, με αφορμή την επιστολή που έλαβε από το ΑΚΕΛ, σε σχέση με το θέμα λειτουργίας της ad hoc επιτροπής για το δημογραφικό.

Ουσιαστικά ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαϊδης, στην επιστολή που απέστειλε στην Αννίτα Δημητρίου, επανέφερε το θέμα προεδρίας της συγκεκριμένης επιτροπής από το ΕΛΑΜ, θέτοντας θέμα παραβίασης του Κανονισμού της Βουλής.

Ουσιαστικά το θέμα για το ΑΚΕΛ προέκυψε μετά τα γεγονότα των τελευταίων ημερών και τα φαινόμενα βίας με ρατσιστικά κίνητρα σε Χλώρακα και Λεμεσό, με την Εζεκία Παπαϊώαννου να θεωρεί ότι στην ημερήσια διάταξη των συνεδριών της υπό αναφορά Επιτροπής περιλαμβάνονται θέματα που ουδόλως εμπίπτουν στην καθ’ ύλην αρμοδιότητα και στους όρους εντολής που απορρέουν από την ονομασία της εν λόγω Επιτροπής και από την προηγούμενη λειτουργία της, κατά παράβαση του Κανονισμού 41Α.

«Το φαινόμενο της παραβίασης του Κανονισμού από την εν λόγω Επιτροπή έχει πλέον μονιμοποιηθεί, γεγονός παντελώς απαράδεκτο», ανέφερε στην επιστολή του ο κ. Λουκαϊδης.

Πάντως, κληθείς να σχολιάσει τη θέση του ΑΚΕΛ, ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ, Χρίστος Χρίστου, τόνισε πως η Επιτροπή έχει επιτελέσει και επιτελεί σοβαρό έργο, με την συμμετοχή κι άλλων κομμάτων. «Αν το ΑΚΕΛ θέτει θέμα για την Επιτροπή, στην οποία δεν συμμετέχει, διερωτώμαι: Η βουλή θα παίρνει οδηγίες από το ΑΚΕΛ; Το ΑΚΕΛ σπείρει τη διχόνοια και αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη», ήταν η θέση του κ. Χρίστου.

Σημειώνεται πως με βάση τον Κανονισμό της Βουλής, το ΕΛΑΜ είναι η τέταρτη πολιτική δύναμη, ωστόσο διαθέτει μόλις τρεις βουλευτές, αφού ανεξαρτητοποιήθηκε από πολύ νωρίς ο Ανδρέας Θεμιστοκλέους. Εάν εφαρμοζόνταν όσα αναφέρονται στον Κανοσνισμό, τότε θα έπρεπε να αφαιρεθούν οι προεδρίες από τους Οικολόγους, την ΕΔΕΚ και τη ΔΗΠΑ-Συνεργασία.

Το όλο θέμα, μετά το αίτημα του ΑΚΕΛ, θα συζητηθεί στη σύσκεψη αρχηγών κοινοβουλευτικών κομμάτων που συγκάλεσε η Αννίτα Δημητρίου, όπου αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις για το θέμα που προέκυψε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Επαναφέρει το θέμα της προεδρίας ΕΛΑΜ στην Επιτροπή για δημογραφικό το ΑΚΕΛ

Δειτε Επισης

Εξήραν το σημαντικό ρόλο της ΚΔ ως πυλώνας ασφάλειας και σταθερότητας στη Μέση Ανατολή οι Αμερικανοί Γερουσιαστές
Εκτιμήσεις για τρέχουσα συγκυρία και «τελευταίο μίλι» από ομιλητές συνεδρίου ΑΚΕΛ για Κυπριακό
Στόχος το καλό αποτέλεσμα στην τριμερή-Μηδενική η ανταπόκριση της τουρκικής πλευράς
Με αύξηση καμερών και ενίσχυση περιπολιών αντικαθιστούν το φράκτη-Δικαιωμένοι δηλώνουν οι κάτοικοι
Ικανοποίηση Ε. Χαραλαμπίδου για αλλαγή στάσης ΚΣ ΟΑΣΕ ως προς τη Μ. Ανατολή
Τη σημαντικότητα δημόσιων επενδύσεων για Κύπρο υπογράμμισε η Χ. Ερωτοκρίτου
Στη σημασία της Πολιτικής Συνοχής αναφέρθηκε ο Α. Καυκαλιάς στη Βουδαπέστη
Συνέχιση συνεργασίας για μεταναστευτικό συμφώνησαν Υφ. Μετανάστευσης-Πρόεδρος ΕΔΕΚ
Σ. Στεφάνου: Λύση ΔΔΟ ή διχοτόμηση το διακύβευμα για το ΑΚΕΛ
Με προσδοκία για επανέναρξη των συνομιλιών μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη ο ΠτΔ-Όσα θέτει στο τραπέζι