Τέσσερις νεκροί από κατάρρευση κτιρίου στο Κάιρο

Τέσσερις Αιγύπτιοι, μέλη μιας οικογένειας, έχασαν τη ζωή τους σήμερα από κατάρρευση κτιρίου σε εργατική συνοικία του Καΐρου, σε μια περιοχή όπου πριν από δύο μήνες είχε καταρρεύσει ένα άλλο κτίριο, ανέφεραν αιγυπτιακά ΜΜΕ.

Πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν επίσης όταν το τετραώροφο κτίριο κατέρρευσε στη συνοικία Χανταγιέκ αλ Κόμπα, μια πυκνοκατοικημένη περιοχή στα βόρεια του κέντρου του Καΐρου, σύμφωνα με την εφημερίδα al-Ahram.

Στις 17 Ιουλίου, 13 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων τουλάχιστον επτά μέλη μιας οικογένειας, πέθαναν από κατάρρευση ενός πενταώροφου κτιρίου σε αυτή τη συνοικία.

Πολλά κτίρια έχουν καταρρεύσει τα τελευταία χρόνια στην Αίγυπτο, με αποτέλεσμα πολλούς νεκρούς και τραυματίες, λόγω παλαιότητας κτιρίων αλλά και της μη τήρησης της νομοθεσίας σε επίπεδο πολεοδομίας.

Αν και αυτού του τύπου καταστροφές σημειώνονται και σε άλλες αιγυπτιακές πόλεις, η κατάσταση είναι ιδιαίτερα ανησυχητική στην πρωτεύουσα, τη δεύτερη πιο πυκνοκατοικημένη πόλη στην Αφρική με περισσότερους από 20 εκατομμύρια κατοίκους.

Πηγή: ΑΠΕ

Δειτε Επισης

Στο μυαλό του Πούτιν-Γιατί ανακοίνωσε τώρα την εκεχειρία των τριών ημερών
Τουλάχιστον 40 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας
Πώς περνούν οι καρδινάλιοι τις ημέρες τους πριν το Κονκλάβιο-Τα λικέρ από το μίνι μπαρ και τα κόλπα
WSJ: Η Ρωσία συγκεντρώνει δυνάμεις στα σύνορα με τη Φινλανδία-Ετοιμάζεται για σύγκρουση με το ΝΑΤΟ
Η εξήγηση πίσω από το σπάνιο ατμοσφαιρικό φαινόμενο που προκάλεσε μπλάκ άουτ σε Πορτογαλία και Ισπανία
Πρωτοφανές μπλακ άουτ παρέλυσε Ισπανία και Πορτογαλία-Πού έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση
Στους 65 οι νεκροί από τη φονική έκρηξη στο Μπαντάρ Αμπάς
Συναγερμός στη Βαλτική-Η Γερμανία «σήκωσε» Eurofighter για να αναχαιτίσουν ρωσικό πολεμικό
Σπάνιο ατμοσφαιρικό φαινόμενο προκάλεσε το μπλακ άουτ σε Πορτογαλία και Ισπανία-Συνεχίζονται τα προβλήματα
Η Ουκρανία καλεί τη Ρωσία να εφαρμόσει αμέσως μία κατάπαυση πυρός για τουλάχιστον 30 ημέρες