Η ομόφωνη ετυμηγορία κατά Αρχηγού, η παραδοχή αποτυχίας και οι υποδείξεις για... Προκοπή(ου) στη Βουλή

Με πυρά κατά της Υπουργού Δικαιοσύνης, Άννα Προκοπίου Κουκκίδου, λόγω της απουσίας της, ξεκίνησε η συζήτηση στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών, προκειμένου να τεθούν επί τάπητος τα λάθη, οι παραλείψεις και η αδράνεια των Αρχών για να επιβάλουν την τάξη στα επεισόδια βίας, που εκτυλίχθηκαν στη Χλώρακα και στη Λεμεσό.

Ιδιαίτερα έντονος για την απουσία της Υπουργού, ήταν ο πρόεδρος της Επιτροπής Νομικών, Νίκος Τορναρίτης, ο οποίος χαρακτήρισε ως αδικαιολόγητη τη μη παρουσία της, ενώ ταυτόχρονα στάθηκε στο γεγονός ότι οι συμπολίτες μας σήμερα, νιώθουν ανασφάλεια. Απευθυνόμενος προς τους παρευρισκόμενους, ο κ. Τορναρίτης, διερωτήθηκε, «που είναι η Υπουργός; Όταν μιλάμε για τη δημοσία ασφάλεια, όταν λέμε ότι απειλούνται πολίτες, διερωτώμαι πραγματικά εάν προέχει η συνεδρία του υπουργικού συμβουλίου ή η επιτροπή εδώ για να συζητήσουμε το πως να ενεργήσουμε προληπτικά. Θεωρώ ότι η Υπουργός σήμερα έπρεπε να ήταν εδώ ενώπιον της Βουλής η οποία λειτουργεί βάσει του συντάγματος, ασκώντας τον κοινοβουλευτικό έλεγχο που έπρεπε να ασκήσει. Και ο αρχηγός θα μπορούσε να λείπει, αλλά είναι εδώ».

Σήμερα, πρόσθεσε ο κ. Τορναρίτης, «δρουν ορισμένες φασιστικές ομάδες και έπρεπε να είχαν κατασταλεί. Δεν γίνεται να κυκλοφορούν αναμεσά μας και να φορούν κουκούλες. Οι εικόνες που είδαμε δεν πρέπει να επαναληφθούν ποτέ. Όποιος επέρχεται τη ρητορική μίσους πρέπει να οδηγείται στη φυλακή. Δεν μπορεί και ούτε είναι δυνατό να επιτρέψουμε στον οποιοδήποτε να προκαλεί την αναρχία για οποιοδήποτε λόγο, είτε είναι ποδόσφαιρο, είτε είναι μεταναστευτικό. Πόσο μάλλον όταν τα βάζουμε με αθώους πολίτες».

Από την πλευρά τους οι βουλευτές, είχαν ομοφωνία ως προς την ολιγωρία και τις ευθύνες που υπάρχουν, επιρρίπτοντας ευθύνες στην Αστυνομία ότι δεν κατάφερε να διαφυλάξει τη δημόσια ασφάλεια, ενώ ο Αρχηγός δέχθηκε ριπή ερωτήσεων ως προς τα επιχειρησιακά πλάνα, τις πληροφορίες που υπήρχαν, αλλά και για το γιατί δεν αντέδρασαν τα μέλη για να αποτρέψουν τους κουκουλοφόρους, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν πολίτες και να καταστραφούν περιουσίες.

Ο Αρχηγός Αστυνομίας, ανέλυσε το επιχειρησιακό πλάνο της Αστυνομίας στη Χλώρακα και στη Λεμεσό, αναγνωρίζοντας την ίδια ώρα, την ολιγωρία που επιδείχθηκε, σημειώνοντας πως θα μπορούσαν να επέμβουν νωρίτερα τα μέλη, ώστε να μην υπήρχαν αυτά τα αποτελέσματα. Βέβαια, ως προς το ερώτημα γιατί δεν επενέβησαν, ανέφερε πως γενικότερα υπάρχει δίλημμα για το πότε θα πρέπει να επέμβουν, ώστε να μην προκαλέσουν τον όχλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έστησαν στον τοίχο τον Αρχηγό οι βουλευτές, παραδέχθηκε ολιγωρία-Οι εξηγήσεις για τα επεισόδια σε Χλώρακα και Λεμεσό

Οι εξηγήσεις του Αρχηγού

Γυρίζοντας τον χρόνο πίσω, ο Αρχηγός Αστυνομίας, Στέλιος Παπαθεοδώρου, αναφέρθηκε στα όσα εκτυλίχθηκαν μέσα σε περίπου δεκαπέντε ημέρες. «Ως Αστυνομία, τις τελευταίες δεκαπέντε ημέρες, από τον Αύγουστο όταν αποφασίστηκε να σταματήσει η κλοπή νερού από τους μετανάστες, λάβαμε ως μέτρο πίεσης την εκκένωση του Saint Nicholas. Είχαμε τοποθετήσει εκεί στρατηγική φρουρά, ούτως ώστε να μην γίνει διάπραξη νέων αδικημάτων με την κλοπή ρεύματος. Είναι γεγονός ωστόσο, ότι την επόμενη νύχτα, μετανάστες επιτέθηκαν σε αστυνομικούς και είχαμε τη φθορά σε ενός αστυνομικού οχήματος».

Στη συνέχεια, πρόσθεσε ο κ. Παπαθεοδώρου, «ανακοινώθηκε για τις 27 του μήνα η εκδήλωση διαμαρτυρίας στη Χλώρακα, όπου σύμφωνα με τις πληροφορίες που είχαμε, θα ήταν ειρηνική. Άλλες φορές, στέλναμε 15 άτομα μόνο από την Αστυνομική Διεύθυνση Πάφου, ωστόσο, βλέποντας την ατμόσφαιρα, στάλθηκαν και δυνάμεις από τη Λευκωσία, ενώ να σημειωθεί ότι ήταν και ο διευθυντής και ο βοηθός διευθυντής παρόν. Στην αρχή ήταν ειρηνική η διαμαρτυρία, αλλά στη συνέχεια ξέφυγε και έγινε χρήση χημικών. Δυστυχώς έγιναν ζημιές σε καταστήματα και οχήματα κάποιων προσώπων, και η Αστυνομία συνέλαβε επτά άτομα, ενώ είχαμε ένα τραυματισμό αστυνομικού. Στις 28 του μήνα, ανακοινώθηκε η εκδήλωση από τους Σύριους στην περιοχή και έρχονταν συνεχώς πληροφορίες ότι θα μαζευτούν κάποιοι από το να τους εμποδίσουν στο να κάνουν την πορεία τους. Εκείνη τη συγκεκριμένη μέρα, συνελήφθησαν 21 άτομα, από τα όσα ακολούθησαν».

Όσον αφορά, τη διαμαρτυρία που έγινε στη Λεμεσό την 1η Σεπτεμβρίου, ανακοινώθηκε στο διαδίκτυο και φαίνεται να έγιναν προσπάθειες από την Αστυνομία για να μην διεξαχθεί. «Παρά ταύτα, ο αρχικός διοργανωτής επέμενε να προχωρήσει στη διεξαγωγή της. Στην παρούσα εκδήλωση, είχαμε περίπου 220 μέλη και από τη Λευκωσία. Δυστυχώς όμως, δεν καταφέραμε να αποτρέψουμε 6 τραυματισμούς και τις υλικές ζημίες που έγιναν κατά την προσπάθεια ανακοπής των διαδηλωτών ούτως ώστε να μην προχωρήσουν στο Μώλο, οι οποίοι διασκορπίστηκαν. Την επόμενη μέρα, είχαμε άλλη διαμαρτυρία με κάποιες άλλες οργανώσεις. Οι πληροφορίες για επίθεση σε αυτή την οργάνωση ήταν συνεχεία και έτσι ήταν καθόλα ειρηνική τελικά όπως διαφάνηκε. Δεν είχαμε κανένα σκοπό να μην διεξαχθεί η πορεία και πράγματι σε συνεννόηση με τους παρόντες, περιορίστηκε η πορεία και έγινε μια χαρά και αναχώρησαν στο τέλος. Σημειώνεται ότι έξι άτομα που ανακόπηκαν προηγουμένως, βρήκαμε κάποια επιθετικά όργανα σε αυτούς».

Από τη δράση της Αστυνομίας, σύμφωνα με τον Αρχηγό, υπάρχουν αρκετά πρόσωπα που είναι δημοσιευμένα και δεν γνωρίζουν την ταυτότητα τους. Μέχρι στιγμής, έγιναν συνολικά 48 συλλήψεις και κάποιες υποθέσεις θα καταχωρηθούν σήμερα.

Πάντως, ο Αρχηγός, παραδέχθηκε ενώπιον της Βουλής, ότι θα μπορούσαν να επέμβουν νωρίτερα όταν ήταν εκεί οι κουκουλοφόροι. Επιπρόσθετα, σε ότι αφορά τον ξυλοδαρμό Εθνοφρουρού ο κ. Παπαθεοδώρου είπε ότι, «είχαμε την πληροφορία και μάλιστα δυσκολευτήκαμε για το ποιο ήταν το θύμα, όμως τελικά τον βρήκαμε και βεβαιωθήκαμε ότι ήταν εν ζωή. Κλήθηκε στην Αστυνομία, όπου ήρθε με τον πατέρα του και έδωσε κατάθεση για το ότι δεν θέλει να πει τίποτα. Όταν ήρθε στην Αστυνομία δεν φαινόταν να ήταν κτυπημένος, αλλά δεν μίλησε καθόλου. Εκδόθηκαν τρία εντάλματα σύλληψης, στη βάση των πληροφορίων, ανακριθήκαν δυο πρόσωπα και ο άλλος καταζητείται».

Αναφορικά με τον ξυλοδαρμό διανομέα, ο Αρχηγός είπε ότι αυτή η υπόθεση είναι παντελώς ψέματα. «Θα ανοίγαμε υπόθεση σε αυτό που το δημοσίευσε, αλλά αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα, χωρίς να μπορεί να δώσει κατάθεση».

Είναι γεγονός, παραδέχθηκε ο κ. Παπαθεοδώρου, «ότι η κατάσταση μας φέρει σε μια δυσμενή θέση ως Αστυνομία. Είναι μια κατάσταση που δεν έχει τελειωμό με τα επιχειρησιακά πλάνα. Δεν είναι δικαιολογία, αλλά αντιλαμβάνεστε βλέπουμε τις εξελίξεις. Πιστεύουμε ότι πιθανό να γίνει η διαμαρτυρία σήμερα, ενώ επίσης υπάρχει η αντιρατσιστική πορεία στην Πλατεία Ελευθερίας. Τα πράγματα, δυστυχώς, γίνονται τόσο γρήγορα, σε κλάσματα δευτερολέπτου, με τους δράστες να μπορούν να τρέξουν να κρυφτούν. Σίγουρα όμως, αν λειτουργούσαμε πιο γρήγορα, θα μπορούσαμε να είχαμε περισσότερες συλλήψεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αρχηγός Αστυνομίας: Ετοιμότητα σε περίπτωση που γίνει η αποψινή διαμαρτυρία

Καταδίκασε τα επεισόδια ο Κοινοτάρχης Χλώρακας

Την ίδια ώρα, ο Κοινοτάρχης Χλώρακας, Νικόλας Λιασίδης, καταδίκασε τα γεγονότα που διαδραματίζονται το τελευταίο διάστημα στην Πάφο, για να τα χαρακτηρίσει ως λυπηρά. «Είμαι ο κοινοτάρχης και είμαι εκλεγμένος για να διεκδικώ τα δικαιώματα των κατοίκων. Όποιος παρανομεί πρέπει να καταδικάζεται άμεσα, είτε είναι μετανάστης είτε είναι Κύπριος. Χρειάζεται μια αστυνόμευση πιο αυστηρή. Με τέτοιες ενέργειες όμως βλέπουμε να υπάρχει παθητική αστυνόμευση. Έξω από τα γήπεδα, πρέπει να μπει scan και νάρκοτεστ. Όποιος φορεί κουκούλα, όποιος κρατά ρόπαλο, δεν έχει είσοδο στο γήπεδο. Το ίδιο ισχύει και στους δρόμους. Αποφάσισε να το κάνει τις τελευταίες πέντε μέρες στη Χλώρακα η Αστυνομία και λειτούργησε, με τους πολίτες να έχουν το αίσθημα της ασφάλειας».

Μάλιστα, ο κ. Λιασίδης, υπενθύμισε ότι στη Χλώρακα, προειδοποιούσαν εδώ και τέσσερα χρόνια για τα όσα συμβαίνουν στην περιοχή. «Δυστυχώς, κατέστρεψαν τέσσερα σπίτια, μια επιχείρηση και τέσσερα αυτοκίνητα. Σύριοι και γηγενής κάτοικοι είναι αυτοί που εμπλέκονται στα επεισόδια τα οποία έγιναν σε τρεις φάσεις. Η Αστυνομία προσπάθησε να μην συναντηθούν οι δυο ομάδες, μετανάστες και γηγενής στη Χλώρακα και ευτυχώς δεν βρέθηκαν, γιατί αν βρέθονταν θα είχαμε σίγουρα νεκρό».

Όσον αφορά τον Σύριο που εκπροσώπησε τους Σύριους και συνελήφθη, ο κ. Λιασίδης είπε ότι, «σίγουρα δεν τους εκπροσωπούσε σε καμία περίπτωση, καθώς οι Σύριοι που γνωρίζομε είναι φιλήσυχοι στην περιοχή. Επίσης, πρέπει να αναφέρει ότι επειδή κάποιοι άσκησαν παραίτηση της Υπουργού επειδή πήγε και μίλησε μαζί του, εγώ κατάλαβα ότι ήθελε να προλάβει τα επεισόδια».

Οι αντιδράσεις των βουλευτών και η διαμάχη Ιωάννου-Λουκαΐδη

Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ, Πανίκος Λεωνίδου, είπε ότι «το υπουργικό συμβούλιο είναι γνωστό ότι θα γινόταν, αλλά θα μπορούσε να γίνει από προηγουμένως η ενημέρωση στην υπουργό και δεν θεωρώ ότι απουσιάζει σκόπιμα. Και στο παρελθόν πάντα είχαμε την άψογη συνεργασία με την κα. Δράκου και υπήρξαν φορές που μας είπε ότι υπάρχει υπουργικό και δεν μπορούσε να παραστεί. Είμαστε εδώ για να εκφράσει ο καθένας τη γνώμη του και εάν δεν είμαστε ικανοποιημένοι από τα όσα μας αναφέρει ο Αρχηγός μπορούμε να καλέσουμε ξανά την υπουργό. Δυστυχώς όμως, στο τέλος θα χρειαζόμαστε από ένα αστυνομικό να μας προσέχει».

Παράλληλα, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Άριστος Δαμιανού, ανέφερε ότι, «εάν εν έτη 2023, προεδρικό μέγαρο, υπουργείο δικαιοσύνης δηλώνουν επίσημα ότι αδυνατούν τη διασφάλιση των πολιτών, την ασφάλεια και τη σωματική ακεραιότητα οποιοδήποτε συμπολίτη μας τότε έχουμε πρόβλημα. Θα συμφωνήσω με τα όσα ανέφερε επίσης ο κ. Τορναρίτης, με μια υποσημείωση ότι θα είχε βαρύτητα ο θυμός σας, αν λέγατε τα ίδια πριν από επτά μήνες ως ΔΗΣΥ. Εισπράττουμε σήμερα μια πολιτική ανεπάρκεια από μια δεκαετή διακυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη. Σήμερα, με αυτά που γίνονται στη σημερινή κυβέρνηση, λυπούμε να πω ότι αν εφαρμόζονταν άλλες τακτικές, ίσως σήμερα να ήταν πιο αποτελεσματική η διαχείριση».

Παίρνοντας τον λόγο ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαΐδης, είπε ότι πέραν της ολιγωρίας για την οποία υπάρχει καταγγελία και στις δυο περιπτώσεις, παρουσιάζεται κάτι χειρότερο από μαρτυρίες κόσμου που έβλεπε την εξέλιξη. «Η πλήρης απάθεια από μέλη του σώματος, ειδικότερα στη Χλώρακα, που παρακολουθούσαν τους εγκληματίες φασίστες να κάνουν όλα αυτά. Υπάρχει θέμα ρατσισμού για κάποια μέλη του σώματος; Και εάν ναι ποια μέτρα λαμβάνονται; Υπάρχουν πληροφορίες ότι συνεργάζονταν με τους ροπαλοφόρους κάποια μέλη του σώματος. Επίσης ένα ζήτημα για το οποίο ανησυχήσαμε, είναι ο φερόμενος ξυλοδαρμός από ομάδα Σύριων, ενός στρατευμένου. Ζήτησα να μάθω κατά πόσο θα διαλευκανθεί αυτή η εικόνα και σήμερα βλέπουμε την απελευθέρωση των δυο υπόπτων. Αυτό έγινε μετά τα επεισόδια στη Xλώρακα και έχουν δηλητηριαστεί πολλές χιλιάδες κόσμος, με τρόπο που έχει ενισχυθεί ένα κλίμα ρατσισμού μέσα στην κοινή γνώμη».

Την απογοήτευσή της εξέφρασε ταυτόχρονα και η βουλευτής του ΔΗΚΟ, Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, η οποία χαρακτήρισε ως απαράδεκτο να θεωρούν κάποιοι με κουκούλες, ότι μπορούν να εκφοβίζουν κόσμο. «Αυτό που παρακολουθούμε τον τελευταίο καιρό είναι θλιβερό. Αν κάποιος φορεί κουκούλα και απειλεί κόσμο μέσα στο δρόμο, είτε ξένους είτε Κύπριους, είναι το ίδιο πράμα όταν ένας απειλεί από τις κάμερες ότι θα σηκώσει μια πόλη. Ο φασισμός και η βία δεν στρέφεται εναντίον κάποιου που έχει συγκεκριμένη υπηκοότητα, αλλά στρέφετε σε οποιοδήποτε. Θεωρώ ότι ως αστυνομία έχετε την ευθύνη για αυτούς τους ανθρώπους που είναι παράνομα στην Κύπρο, πρέπει να ξηλώσετε τα κυκλώματα του human trafficking που υπάρχουν στην Κύπρο. Είναι ο πιο μεγάλος κρίκος στην αλυσίδα του οργανωμένου εγκλήματος. Δυστυχώς, το human trafficking, κάθε μέρα είτε μεγαλώνει είτε αφήνονται κάποιοι ανενόχλητοι να το συνεχίζουν».

Ως ηλιθιότητα, χαρακτήρισε στη συνέχεια ο βουλευτής του ΕΛΑΜ, Σωτήρης Ιωάννου, να θεωρείται ότι η βία μπορεί να λειτουργήσει πολιτικό επιχείρημα, είτε να λυθεί ένα πολιτικό πρόβλημα. «Επειδή γίνεται συνέχεια αναφορά για τη Χλώρακα, τα όσα γίνονται εκεί χρονολογούνται. Με τη συμπαράσταση πολλών κομμάτων διοργάνωσαν πολλές εκδηλώσεις, χωρίς να συμβεί κάτι. Άρα πρέπει να δούμε πως όταν διαμαρτύρονται κάποιοι άνθρωποι, δεν είναι επειδή είναι ρατσιστές, αλλά είναι επειδή αντιμετωπίζουν κάποια προβλήματα και θα πρέπει να δούμε πως να σπάσουν αυτά τα γκέτο. Κατηγορούμε την αστυνομία, αλλά θα πρέπει να δούμε τι αστυνομία θέλουμε. Σήμερα είναι δεμένα τα χέρια της αστυνομίας και δεν πρέπει να είμαστε κατηγορηματικοί σε ορισμένες περιπτώσεις, καθώς είδαμε και την αντιμετώπισή της στα επεισόδια στη Λευκωσία και τη χρήση του Αίαντα, που θεωρήθηκε ως υπέρμετρη βία».

Αρκετά έντονη ήταν στην τοποθέτησή της πάντως η βουλευτής των Οικολόγων, Αλεξάνδρα Ατταλίδου, η οποία υπογράμμισε ότι, «η βία είναι συνέπεια εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού,. Είναι ρατσιστική η βία καθώς δεν κτυπούμε Ρώσους, αλλά μετανάστες και ευάλωτους ανθρώπους. Υπάρχει και βιβλιογραφία γιατί δημιουργείτε η βία. Η ανεπάρκεια του κράτους να διαχειριστεί τους μετανάστες οδήγησε σε αυτές τις καταστάσεις. Γιατί η αστυνομία μετά τα επεισόδια δεν πήγε να πάρει δακτυλικά αποτυπώματα; Γιατί ο κοινοτάρχης της Χλώρακας δήλωσε ότι υπήρχαν 151 τζιχαντιστές, αλλά η αστυνομία δεν τους συνέλαβε; Διαδιδόταν επίσης στα social media για εθνοφρουρό, ενώ η αστυνομία δεν μας είπε ακόμη ότι υπήρξε τέτοιο περιστατικό. Η ολιγωρία της αστυνομίας να ξεκαθαρίσει αυτά τα περιστατικά, δικαιολογεί αυτές τις εξάρσεις. Εμείς ακούσαμε πολίτες από τη Xλώρακα για το πού ήταν η αστυνομία στα επεισόδια. Να φωνάζουν τσεκούρι και φωτιά, στα τουρκικά σκυλιά και να φωνάζουν Aταλίδου είσαι που… και η αστυνομία να τους κοιτάζει. Την επόμενη μέρα μου έλεγαν φορούσαν κουκούλες δεν μπορούσαμε να τους αναγνωρίσουμε».

Στη συνέχεια, μιλώντας ο βουλευτής των Οικολόγων, Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, είπε ότι, «εκφράζω την απογοήτευση μου για τα όσα συμβαίνουν στην Κύπρο. Τα έβλεπα σε ταινίες και δεν περίμενα να συμβαίνουν στην Κύπρο. Ξέραμε ότι ετοιμάζονταν ότι θα έκαναν αυτές τις κινήσεις. Είναι πολύ μεγάλη απογοήτευση αρχηγέ και η αστυνομία δεν γίνεται να μην είναι προετοιμασμένη. Δεν γίνεται να βλέπουμε κουκουλοφόρους να σπάσουν μαγαζιά, να απειλούν ότι θα δέρνουν και να μην έχουν την προστασία της αστυνομίας».

Το μεταναστευτικό, υπογράμμισε ο βουλευτής του ΔΗΚΟ, Χρύσανθος Σαββίδης, «δεν προέκυψε τώρα, έχει μια δεκαετία που συμβαίνει και φθάσαμε εδώ που φθάσαμε. Αυτή είναι η ωμή πραγματικότητα. Παρά να έχεις κακό γείτονα καλύτερα να σου βγει το μάτι λέει μια παροιμία και οι κάτοικοι της Χλώρακας έφθασαν στο απροχώρητο. Το ερώτημα είναι ότι ενώ υπήρχαν κενά στην αστυνομία, πόσες φορές ζητήσατε αρχηγέ στο να επανδρώσετε ορθά την αστυνομική διεύθυνση Πάφου; Θέλω να γνωρίζω εάν προτίθεστε να έχετε άμεση μονάδα άμεσης δράσης στην Πάφο».

Πάντως, κατά τη διάρκεια της συζήτησης και μετά από παρέμβαση του κ. Λουκαϊδη, παρενέβη ο βουλευτής του ΕΛΑΜ, Σωτήρης Ιωάννου, με τον βουλευτή του ΑΚΕΛ, να λέει με ιδιαίτερα έντονο ύφος ότι, «με φασίστες και ναζί δεν συζητώ». Στη συνέχεια, ο Σωτήρης Ιωάννου, ζήτησε από τον βουλευτή του ΑΚΕΛ, να καταδικάσει τα εγκλήματα του Στάλιν, με τον πρόεδρο της Επιτροπής, Νίκο Τορναρίτη να παρεμβαίνει ώστε να ηρεμήσει τα πνεύματα ενώπιον της Βουλής.

Δειτε Επισης

Σε διαθεσιμότητα ο Αστυνομικός που φρουρούσε τον 49χρονο δραπέτη
Από την γαστρεντερίτιδα στην κλινική και τελικά στην απόδραση-Στη δημοσιότητα η φωτογραφίες του 49χρνου
Στο νοσοκομείο τέσσερα πρόσωπα μετά από τροχαίο στον Άγιο Συλά
Απέδρασε κρατούμενος που νοσηλευόταν υπό αστυνομική φρούρηση σε ιδιωτική κλινική
Πυκνή τροχαία κίνηση στον Καλοπαναγιώτη λόγω του Χριστουγεννιάτικου Χωριού-Οι διευθετήσεις της Αστυνομίας
Συνελήφθησαν 42 παράνομοι αλλοδαποί έπειτα από επιχείρηση της Αστυνομίας-Οι εννέα επαναπατρίστηκαν
Αυξάνονται οι περιπολίες και οι έλεγχοι της Αστυνομίας ενόψει εορταστικής περιόδου
Χειροπέδες σε αλλοδαπό που κυκλοφορούσε με πλαστή άδεια-Ψάχνουν σύνδεση με τον 25χρονο στην Πάφο
Απεβίωσε ο νομικός Ευστάθιος Ευσταθίου-«Τίμησε την πατρίδα από πολλά σημαντικά βήματα»
Δίνει μάχη για τη ζωή ο 52χρονος που υπέστη εγκαύματα από πυρκαγιά στη Λευκωσία-Ψάχνουν τα αίτια της φωτιάς