Ισχυρισμοί ότι το Αζερμπαϊτζάν θα αναγνωρίσει το ψευδοκράτος

Όταν το Αζερμπαϊτζάν αποκτήσει πλήρη εξουσία στο Καραμπάχ, θα αναγνωρίσει το ψευδοκράτος, πείθοντας τους διεθνείς οργανισμούς, δήλωσε προχθές ο πρόεδρος της «εταιρείας φιλίας Αζερμπαϊτζάν – τδβκ», Ορχάν Χασάνογλου λέγοντας ότι μπορεί επίσημα να μην έχουν άμεσες διπλωματικές σχέσεις, αλλά δεν διαφέρουν από τις χώρες που έχουν διπλωματικές σχέσεις. «Οι φοιτητές μας είναι εδώ, οι αντιπροσωπείες μας ταξιδεύουν πέρα δώθε, έχουμε πολύ καλές σχέσεις».

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος αναφέρεται σε δηλώσεις του κ. Χασάνογλου στην Κıbrıs TV όπου ανέφερε ότι η εταιρεία είναι μια μεγάλη κοινότητα που ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2012 με τη συμβολή των συμπατριωτών του που ζουν στα κατεχόμενα και υποστήριξε ότι εργάζονται για τη βελτίωση των σχέσεων με τα κατεχόμενα.

«Σε μια εποχή που ο κόσμος δεν πίστευε στην ύπαρξη της Κύπρου, εμείς, ως κοινωνία, δεν χάσαμε ποτέ την πίστη και τη δραστηριότητά μας για να είναι η τδβκ ένα κράτος που μπορεί να σταθεί στα δικά του πόδια, να προστατεύει και να διατηρεί την ανεξαρτησία του ανά πάσα στιγμή και να διατηρεί το όνομα της τδβκ ζωντανό. Όταν βλέπουμε το σύνολο, η τδβκ είναι για εμάς ένα ανεξάρτητο κράτος, είτε ο κόσμος αναγνωρίζει την ανεξαρτησία της είτε όχι, εμείς την αναγνωρίζουμε», είπε. «Δεν έχουμε την ευκαιρία να την αναγνωρίσουμε διπλωματικά σήμερα, αλλά μπορεί να την έχουμε αύριο». Ω διπλωματία του λαού, αγκαλιάζουμε την ύπαρξη της Κύπρου με αγάπη, πρόσθεσε.

Ελπίζουν, συνέχισε, η σημαία του ψευδοκράτους να κυματίσει στο συνέδρια του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών στο Καζακστάν το 2024.  «Το Αζερμπαϊτζάν θα αναγνωρίσει βεβαίως την ανεξαρτησία της τδβκ, αλλά τις τελευταίες ημέρες βιώνουμε και θερμά γεγονότα στο Καραμπάχ. Όταν θα έχουμε πλήρη εξουσία στο Καραμπάχ, θα αναγνωρίσουμε φυσικά την ανεξαρτησία της τδβκ πείθοντας τους διεθνείς οργανισμούς».

Το Αζερμπαϊτζάν έχει τα ίδια συμφέροντα με την Τουρκία στις διεθνείς πλατφόρμες, σημείωσε λέγοντας ότι όποιες και αν είναι οι πολιτικές, στρατηγικές και διπλωματικές κινήσεις της Τουρκίας, ακολουθούν τις ίδιες κινήσεις.

Δειτε Επισης

Ραγδαία μείωση αφίξεων στους 18 μήνες, κατά 300% λιγότεροι οι διαμένοντες στο Πουρνάρα-Η ακτινογραφία του μεταναστευτικού
Ξανά στα... θρανία της Βουλής η Μιχαηλίδου, αξιολογείται το πλάνο του ΥΠΑΝ για την Ανώτερη Εκπαίδευση
Το πλέγμα σχέσεων στα κατεχόμενα, οι πιέσεις στον Τατάρ και η στάση στο Κυπριακό
Προβληματισμός στους αρμόδιους μετά τον βανδαλισμό του Γυμνασίου-Αφαιρέθηκε από τη λίστα για το Εστία
Διγλωσσία Υπουργείου και Αστυνομίας για τo είδος των ερευνών για την απόδραση-Κουρεμένη τελικά η διερεύνηση
Ευελπιστεί σε θετικό αποτέλεσμα στο δείπνο της Νέας Υόρκης ο ΠτΔ
Μελέτη της απόφασης του ΕΔΑΔ για αιτητές ασύλου ζήτησε ο ΠτΔ-«Γνωρίζουμε τι σημαίνει προσφυγιά»
Προς αυστηροποιήση των ποινών για το χαλλούμι οδεύει το Υπουργείο Γεωργίας-Ανησυχία για τα κατεχόμενα
Άρον άρον επιστρέφει στα κατεχόμενα ο Τατάρ λόγω της κρίσης στη «βουλή»
Δεν κατάφεραν να αναδείξουν «πρόεδρο της βουλής»-Πρόωρες «εκλογές» ζητά η αντιπολίτευση στα κατεχόμενα