Απαντά στα όσα του καταλογίζονται για τα έξοδα της θεραπείας της συζύγου του ο Δίπλαρος

Την έντονη αντίδραση του αναπληρωτή προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού και προέδρου της Επιτροπής Υγείας της Βουλής, Ευθύμιου Δίπλαρου, τα σχόλια που υπάρχουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την αποστολή της συζύγου του στο εξωτερικό, λόγω προβλήματος υγείας.

Ο κ. Δίπλαρος, τόσο κατά τη συνεδρία της Επιτροπής Υγείας, κατά την οποία συζητήθηκε το θέμα της πρόθεσης του Προέδρου της Δημοκρατίας για μεταφορά της ευθύνης διαχείρισης της έγκρισης αποστολής ασθενών στο εξωτερικό από το Υπουργείο Υγείας στον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας, όσο και στις δηλώσεις του μετά, θέλησε να ξεκαθαρίσει πως δεν θα ανεχτεί άλλο τα εν λόγω σχόλια. Συγκεκριμένα, ενώπιον της Βουλής, ο κ. Δίπλαρος ζήτησε όπως σταματήσει η επίθεση στη γυναίκα του, με την τοποθέτησή του να βρίσκει σύμφωνους όλους τους βουλευτές της Επιτροπής, που χαρακτήρισαν τα όσα συμβαίνουν απαράδεκτα.

Στη συνέχεια, στις δηλώσεις του, θέλησε να διευκρινίσει ότι «για τη θεραπεία της συζύγου μου στο εξωτερικό, το κράτος δεν έχει επιβαρυνθεί ούτε και ένα σεντ. Τα έξοδα έχουν εξ’ ολοκλήρου καλυφθεί από ιδιωτική ασφάλεια. Αυτά προς απάντηση όσων κακόβουλων γράφτηκαν τις τελευταίες μέρες».

Ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ επεσήμανε πως έχει καταθέσει και ως πρακτικό ενώπιον της Επιτροπής Υγείας της Βουλής τη σχετική απόδειξη από την ασφάλεια που έχει η σύζυγός του. «Θα ήταν φρονιμότερο κάποιοι, αντί να κτυπούν μία γυναίκα που πέρασε πολύ δύσκολα για να επιστρέψει ζωντανή πίσω στην οικογένεια και στα παιδιά της, να κτυπούν πολιτικά τον σύζυγό της».

Συνεχίζοντας, ο Ευθύμιος Δίπλαρος ξεκαθάρισε πως «θα ανέμενα από κάποιους οι οποίοι διετέλεσαν και υπηρέτησαν σε ανώτατα αξιώματα της Δημοκρατίας σ’ αυτό τον τόπο, να ήταν πολύ προσεκτικοί όταν αναφέρονται σε γυναίκα καρκινοπαθή που όταν έφευγε από την Κύπρο πριν ακριβώς από δύο χρόνια δεν ήξερε αν θα γύριζε να δει ξανά τα παιδιά της και την οικογένειά της».

Δειτε Επισης

Ικανοποίηση ΥΠΕΞ για την διατήρηση διαδικασίας επιτήρησης εφαρμογής αποφάσεων ΕΔΑΔ για περιουσιακό
Ζητά επαναπροσδιορισμό πορείας στο Κυπριακό ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος
Ξανά στο ΥΠΕΣ οι πρόεδροι ΕΟΑ για το θέμα των αδειοδοτήσεων-«Πρόβλημα με τον ΙΠΠΟΔΑΜΟ»
Άνοιξε πυρ κατά Εισαγγελέα για την παύση Οδυσσέα ο ΟΠΕΚ-«Ανάρμοστη συμπεριφορά έδειξαν άλλοι»
Συντόνισαν ενέργειες για Κυπριακό ενόψει Γενικής Συνέλευσης ΗΕ Χριστοδουλίδης-Μητσοτάκης
Εξύμνησε την συνεργασία Κύπρου και Ισραήλ ο Χέρτζογκ-Λαμπρό παράδειγμα μεσογειακής συνεργασίας και σταθερότητας
«Ιστορικό» χαρακτήρισε το ψήφισμα ΟΗΕ για Δυτική Όχθη ο Παλαιστίνιος Πρέσβης
Μπηχτές ΔΗΣΥ σε ΑΚΕΛ με αφορμή την παύση Οδυσσέα-«Λαϊκισμός και χυδαία ψηφοθηρία εις βάρος των θεσμών»
Συνάντηση Χριστοδουλίδη με Μητσοτάκη-«Ο συντονισμός μας περισσότερο απαραίτητος από ποτέ»
Διακόπηκε η συνεδρία της Επιτροπής Ελέγχου, ως ένδειξη σεβασμού και εκτίμησης στον Οδυσσέα