Ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας υπέβαλε την παραίτησή του μετά την αποπομπή του από τον Ζελένσκι

Την παραίτησή του στο κοινοβούλιο, μία ημέρα μετά την καρατόμησή του από τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, υπέβαλε ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Ολέξιι Ρέζνικοφ.

Η απομάκρυνσή του από τον υπουργικό θώκο και μάλιστα του κρίσιμου υπουργείου Άμυνας, γίνεται εν μέσω πολέμου και μετά από μια σειρά σκανδάλων στο υπουργείο.

«Υπέβαλα την επιστολή παραίτησής μου στον Ρουσλάν Στεφαντσούκ, πρόεδρο του ουκρανικού κοινοβουλίου», έγραψε στο X (πρώην Twitter) ο Ρέζνικοφ, ο οποίος βρίσκεται στο υπουργείο Άμυνας από τον Νοέμβριο του 2021.

«Ήταν τιμή μου να υπηρετήσω τον ουκρανικό λαό και να εργαστώ για τον ουκρανικό στρατό τους τελευταίους 22 μήνες, την πιο δύσκολη περίοδο στη σύγχρονη ιστορία της Ουκρανίας», πρόσθεσε.

Τι είχε πει ο Ζελένσκι

Στο νυχτερινό, βιντεοσκοπημένο διάγγελμά του προς το έθνος ο Ζελένσκι επεσήμανε χθες Κυριακή ότι θα ζητήσει αυτήν την εβδομάδα από το κοινοβούλιο της χώρας να αποπέμψει τον Ρέζνικοφ και να τον αντικαταστήσει με τον Ρουστέμ Ουμέροφ, τον επικεφαλής του ταμείου ιδιωτικοποιήσεων της χώρας.

Η αντικατάσταση του υπουργού πρέπει να εγκριθεί από το κοινοβούλιο και είναι απίθανο να μην υποστηριχθεί από την πλειοψηφία. Ο Ζελένσκι είπε ότι αναμένει από το κοινοβούλιο να εγκρίνει επίσης τον διορισμό του Ουμέροφ.

Ο 41χρονος πρώην βουλευτής Ρουστέμ Ουμέροφ είναι Τάταρος από την Κριμαία και τέθηκε επικεφαλής του Ταμείου Κρατικής Περιουσίας τον Σεπτέμβριο του 2022. Έχει παίξει καθοριστικό ρόλο σε ευαίσθητες διαπραγματεύσεις εν καιρώ πολέμου, για παράδειγμα για τη συμφωνία της Μαύρης Θάλασσας για την εξαγωγή σιτηρών.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Η παγκόσμια κατανάλωση πετρελαίου θα αυξηθεί λιγότερο από το αναμενόμενο το 2025, λόγω δασμών
Συντριβή ελικοπτέρου στη Νέα Υόρκη-Τα πιθανά αίτια του δυστυχήματος
Από αυτοκίνητα ως γκάτζετ-Ποια προϊόντα χάνουν οι Αμερικανοί λόγω δασμών Τραμπ, ποιοι σταματούν να στέλνουν στις ΗΠΑ
Τι είναι ο κρυόλιθος και πώς εξαντλήθηκε στη Γροιλανδία-Το σπάνιο ορυκτό για το οποίο έγινε το ντοκιμαντέρ που προκάλεσε σάλο
Politico: Το σχέδιο της ΕΕ να αξιοποιήσει το πάγωμα των δασμών Τραμπ για να προμηθευτεί LNG-Τα δύο «αγκάθια»
Κλείνει η εταιρεία ελικοπτέρων που εμπλέκεται στη μοιραία συντριβή στη Νέα Υόρκη
Τραμπ για επίθεση στη Σούμι της Ουκρανίας: «Έκαναν φρικτό λάθος»-Ο Ζελένσκι τον καλεί στο Κίεβο
Πέθανε σε ηλικία 89 ετών ο νομπελίστας λογοτεχνίας Μάριο Βάργκας Γιόσα
Νέες ανακοινώσεις Τραμπ για δασμούς-«Κανείς δεν θα γλιτώσει, θα μπουν ξεχωριστά κινητά και υπολογιστές»
Πέντε φορές που ο Έλον Μασκ διαφώνησε με τον Τραμπ δημοσίως-Γιατί δεν έχει αποπεμφθεί