K. Μητσοτάκης: Η Κυβέρνηση έχει πολλή και σύνθετη δουλειά μπροστά της

Η εντατικοποίηση των μεταρρυθμίσεων αποτελεί το γενικό στίγμα του τρόπου με τον οποίο προτίθεται να κινηθεί η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα, υποστήριξε ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη σημερινή τοποθέτησή του στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Σε αυτό το πλαίσιο έκανε συνοπτική αναφορά σε μια σειρά νομοσχεδίων που αναμένεται να δρομολογηθούν άμεσα στον τομέα της Δικαιοσύνης, της Υγείας, της Εργασίας, της Πολιτικής Προστασίας, των Υποδομών και των Μεταφορών, καθώς και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

«Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας, είναι σύνθετη. αυτή είναι η μεγάλη μας πρόκληση», σημείωσε ο Έλληνας Πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στη χθεσινή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τις πυρκαγιές υποστήριξε ότι «δώσαμε απαντήσεις σε άδικες κατηγορίες και σε εύκολους μύθους που καλλιεργούν εσκεμμένα συχνά μια σύγχυση γύρω από την κλιματική κρίση».

«Είχαμε την ευκαιρία να ανακοινώσουμε και μια σειρά από πρωτοβουλίες, προκειμένου η αρνητική συγκυρία του σήμερα να μετατραπεί σε μια καλύτερη άμυνα για το αύριο. Από την άμεση προμήθεια νέου τεχνολογικού εξοπλισμού στα πλαίσια της γρήγορης υλοποίησης του προγράμματος ΑΙΓΙΣ, νέες διαδικασίες πρόληψης και φυσικά πρόσθετες προσλήψεις 1.200 νέων πυροσβεστών και δασικών», επισήμανε, ενώ αναφέρθηκε και στη δρομολόγηση της διαδικασίας των αποζημιώσεων.

Ασκώντας κριτική στην αντιπολίτευση, είπε ότι «πέρα από απλοϊκές αντιπολιτευτικές κορώνες, δεν άκουσα κάποια τεκμηριωμένη και κοστολογημένη αντιπρόταση, κάποια ουσιαστική και ρεαλιστική εισήγηση».

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο θέμα των νέων ταυτοτήτων, οι οποίες, όπως είπε, «θα είναι πιο ασφαλείς, με έγγραφα τα οποία δεν μπορούν να πλαστογραφηθούν και να χρησιμοποιηθούν εάν κλαπούν».

«Δεν θα μιλήσω εδώ αναλυτικά για τα fake news που διακινούν κάποιοι επιτήδειοι. Θεωρώ ότι είναι μια πολύ μικρή μειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας. Ούτε τσιπάκια έχουν οι ταυτότητες, κάμερες, μικρόφωνα, διάφορα άλλα ευτράπελα τα οποία ακούγονται. Ας μην γίνουν οι πολίτες θύματα εμπαιγμού και κυρίως ας μην σπεύδουν να βγάλουν νέες ταυτότητες παλιού τύπου, καθώς αυτές σε λίγο δεν θα ισχύουν πια», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

BINTEO: Πολύ σφοδροί βομβαρδισμοί των Ισραηλινών στα περίχωρα της Βηρυτού-Εκκωφαντικές εκρήξεις
Οι Φυλακές μυρίζουν μπαρούτι και οι φύλακες εκ των υστέρων στο ψάξιμο για... (απο)δράσεις
Νέο περιστατικό βίας στη Θεσσαλονίκη-Τέσσερις ανήλικες επιτέθηκαν σε 13χρονη στην Ευκαρπία
Νεκρός βρέθηκε ο 52χρονος που είχε παρασυρθεί από χείμαρρο στο Αγρίνιο
Νέος αναβρασμός στις Κεντρικές Φυλακές-Συμπλοκές σε δύο πτέρυγες, αναφορές για τραυματίες
Κατέθεσε υποψηφιότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ ο Κασσελάκης με... 87 υπογραφές της Κεντρικής Επιτροπής
Θρήνος για τον Ιωνά Καρούση-Κηδεία στην Ιερουσαλήμ, επιμνημόσυνη δέηση στη Θεσσαλονίκη
Σήμερα η κηδεία του Ιωνά Καρούση στην Ιερουσαλήμ – Θα ταφεί στο νεκροταφείο της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας
Αποκαλύπτουμε όσα καταγράφει ο φάκελος «Κομμωτή»-Επτά φορές εκτός Φυλακών τους τελευταίους 18 μήνες
Σε επέμβαση υποβλήθηκε ο πυροσβέστης που τραυματίστηκε στις φωτιές στην Ηλεία