K. Μητσοτάκης: Η Κυβέρνηση έχει πολλή και σύνθετη δουλειά μπροστά της

Η εντατικοποίηση των μεταρρυθμίσεων αποτελεί το γενικό στίγμα του τρόπου με τον οποίο προτίθεται να κινηθεί η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα, υποστήριξε ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη σημερινή τοποθέτησή του στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Σε αυτό το πλαίσιο έκανε συνοπτική αναφορά σε μια σειρά νομοσχεδίων που αναμένεται να δρομολογηθούν άμεσα στον τομέα της Δικαιοσύνης, της Υγείας, της Εργασίας, της Πολιτικής Προστασίας, των Υποδομών και των Μεταφορών, καθώς και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

«Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας, είναι σύνθετη. αυτή είναι η μεγάλη μας πρόκληση», σημείωσε ο Έλληνας Πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στη χθεσινή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τις πυρκαγιές υποστήριξε ότι «δώσαμε απαντήσεις σε άδικες κατηγορίες και σε εύκολους μύθους που καλλιεργούν εσκεμμένα συχνά μια σύγχυση γύρω από την κλιματική κρίση».

«Είχαμε την ευκαιρία να ανακοινώσουμε και μια σειρά από πρωτοβουλίες, προκειμένου η αρνητική συγκυρία του σήμερα να μετατραπεί σε μια καλύτερη άμυνα για το αύριο. Από την άμεση προμήθεια νέου τεχνολογικού εξοπλισμού στα πλαίσια της γρήγορης υλοποίησης του προγράμματος ΑΙΓΙΣ, νέες διαδικασίες πρόληψης και φυσικά πρόσθετες προσλήψεις 1.200 νέων πυροσβεστών και δασικών», επισήμανε, ενώ αναφέρθηκε και στη δρομολόγηση της διαδικασίας των αποζημιώσεων.

Ασκώντας κριτική στην αντιπολίτευση, είπε ότι «πέρα από απλοϊκές αντιπολιτευτικές κορώνες, δεν άκουσα κάποια τεκμηριωμένη και κοστολογημένη αντιπρόταση, κάποια ουσιαστική και ρεαλιστική εισήγηση».

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο θέμα των νέων ταυτοτήτων, οι οποίες, όπως είπε, «θα είναι πιο ασφαλείς, με έγγραφα τα οποία δεν μπορούν να πλαστογραφηθούν και να χρησιμοποιηθούν εάν κλαπούν».

«Δεν θα μιλήσω εδώ αναλυτικά για τα fake news που διακινούν κάποιοι επιτήδειοι. Θεωρώ ότι είναι μια πολύ μικρή μειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας. Ούτε τσιπάκια έχουν οι ταυτότητες, κάμερες, μικρόφωνα, διάφορα άλλα ευτράπελα τα οποία ακούγονται. Ας μην γίνουν οι πολίτες θύματα εμπαιγμού και κυρίως ας μην σπεύδουν να βγάλουν νέες ταυτότητες παλιού τύπου, καθώς αυτές σε λίγο δεν θα ισχύουν πια», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Οι πρώτες στιγμές της νεάς φονικής πυρκαγιάς στη Λεμεσό-Εν αναμονή των ερευνών για τα αίτια
Έφοδος της ΥΚΑΝ σε αποθήκη, εντόπισε φυσίγγια και πάνω από ένα κιλό κάνναβη-Χειροπέδες σε 34χρονο (pics)
Σχηματισμό Κυβέρνησης το συντομότερο δυνατό ζητά ο Φρίντριχ Μερτς-Η πρώτη τοποθέτηση Σολτς
Τη Δευτέρα η συνέχεια των ερευνών για τα αίτια της νέας φονικής πυρκαγιάς με θύμα τον 32χρονο Μενέλαο
Στο νοσοκομείο δύο 16χρονες με οξεία μέθη στη Θεσσαλονίκη
Οι κρίσιμες εκλογές στη Γερμανία και οι προσδοκίες των αγορών για περισσότερες δαπάνες
Προβάδισμα Μερτς και CDU δείχνει το πρώτο Exit Poll στη Γερμανία-Αρχίζει η καταμέτρηση ψήφων
Αμφισβητεί το πόρισμα Hellenic Train ο σύμβουλος των οικογενειών θυμάτων-«Επιστημονική φαντασία»
Εξωφρενικό τροχαίο στην Ελλάδα-Μεθυσμένος πατέρας οδηγούσε με το παιδί του αγκαλιά
Άλλη μία φονική πυρκαγιά σε οικία στη Λεμεσό, νεκρός 32χρονος-Προσπάθησε να το σώσει ο αδελφός του