ΒΙΝΤΕΟ: Έκαψαν το όχημα του Σύρου που απειλούσε, συνελήφθη για επίθεση-Στις 21 οι συλλήψεις

Ξανά στο ίδιο έργο θεατές στη Χλώρακα, αφού για δεύτερη νύχτα η περιοχή μετατράπηκε σε πεδίο μάχης, καθώς πρόσωπα, κρατώντας ρόπαλα και ξύλα, επιδόθηκαν σε μάχες με την Αστυνομία, με τις κροτίδες, τις πέτρες, τις φωτιές σε οχήματα και κάδους και τη ρίψη δακρυγόνων να συνθέτουν το χθεσινοβραδινό σκηνικό.

Η Αστυνομία, δεκάδες μέλη της οποίας βρίσκονταν επί τόπου από νωρίς το απόγευμα ενόψει της διαμαρτυρίας των εκατοντάδων αλλοδαπών, που ζητούσαν όπως αποκατασταθούν οι ζημιές τους από την Κυβέρνηση και απομακρυνθεί ο κοινοτάρχης, προχώρησε συνολικά σε 21 συλλήψεις, αριθμός ο οποίος ενδεχομένως να αυξηθεί, αφού στο μικροσκόπιο βρίσκονται κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης, από τα οποία συλλέγηκε υλικό και γίνονται εξετάσεις για ταυτοποίηση προσώπων. Παράλληλα, κατά την διάρκεια των επεισοδίων, μέλος της Αστυνομίας τραυματίστηκε στο χέρι από ρίψη μολότοφ και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, όπου διαπιστώθηκε, ότι έφερε έγκαυμα 2ου βαθμού και αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, πήρε εξιτήριο.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες και ο 47χρονος Σύρος που νωρίτερα το μεσημέρι, είχε προβεί σε δηλώσεις, κατά τις οποίες εκτόξευσε απειλές, γεγονός που τόνωσε ακόμα περισσότερο το κλίμα. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον εκρπόσωπο των αλλοδαπών, ο οποίος είχε δηλώσει: «Κατέστρεψαν μαγαζιά ανθρώπων εδώ στη Χλώρακα που δεν έφταιξαν σε τίποτα. Αν δεν κάνει κάτι η Κυβέρνηση μέχρι το απόγευμα, θα φέρουμε την Πάφο ανάποδα, όπως μπήκαν σπίτι μας θα μπούμε σπίτι τους».

Ωστόσο ο 47χρονος, ήταν ανάμεσα στα πρόσωπα που συναντήθηκε με την υπουργό Δικαιοσύνης και τον Αρχηγό Αστυνομία, ώστε να διαπραγματευτούν με τους αλλοδαπούς, προκειμένου να κατευνάσουν τα πνεύματα. Μάλιστα, μετά τη συνάντηση που είχαν, ουδείς κρατικός αξιωματούχος, ούτε η Άννα Προκοπίου, ούτε ο Στέλιος Παπαθεοδώρου προέβησαν σε δηλώσεις για να ενημερώσουν ορθός για την κατάσταση, αντιθέτως δεν επέτρεψαν την είσοδο των λειτουργών των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης ούτε επίσης η λήψη οπτικοακουστικού υλικού από τους κινηματογραφιστές.

Αποτέλεσμα, ο 47χροος, αφού ενημέρωσε τους διαμαρτυρόμενους που ξέσπασαν σε χειροκροτήματα, προέβη σε δηλώσεις, αναφέροντας πως ικανοποιήθηκαν τα αιτήματα τους, ενώ την ίδια ώρα, ισχυρίστηκε πως έλαβε διαβεβαιώσεις από την υπουργό και τον Αρχηγό πως θα απομακρυνθεί ο κοινοτάρχης. Διαβεβαιώσεις, που πιθανόν να μην ειπώθηκαν με αυτό τον τρόπο, ωστόσο Αρχηγός και υπουργός, άφησαν την ενημέρωση στον 47χρονο, οι δηλώσεις του οποίου έριξαν και άλλο λάδι στη φωτιά, αφού μετά από αυτές, άρχισε ο δεύτερος γύρος βίας στη Χλώρακα.

Σύμφωνα με τον Μοχάμεντ Χατζηχουσεΐν, μίλησαν με την Αστυνομία που ήρθε από τη Λευκωσία και «εν εντάξει ούλλα. Εν να έβρουν λύση να κανονίσουσειν τον μουχτάρη, εν να φύει». Κληθείς να διευκρινίσει τι εννοούσε για τον κοινοτάρχη, είπε «εν να πάει Δικαστήριο, εν να τα κανονίσουσειν τζείνοι». «Εμείς εβάλαμε τον προβληματισμό μας με μουχτάρη και με τούτα τα πλάσματα που εκάμασειν προβλήματα». Πρόσθεσε ότι οι αλλοδαποί θα πάνε να μένουν στο καφενείο και οι οικογένειες με γυναίκες και παιδιά θα μετακομίσουν σε σπίτια που θα διευθετήσει η Κυβέρνηση. Διευκρίνισε πως δεν έχουν πρόβλημα με κανένα και είπε «χίλια συγνώμη» για τις απειλές που είχε εκστομίσει νωρίτερα, τις οποίες απέδωσε στα νεύρα. «Δεν έχουμε προσωπικά με κανένα Κυπραίο, ούτε με την Κυβέρνηση», δήλωσε ο Μοχάμεντ Χατζηχουσεΐν. Για τις ζημιές ανέφερε ότι «θα σαστούν σιγά σιγά, αύριο εν να έρτουσειν πλάσματα». Ερωτηθείς τι ανέφερε στο πλήθος και τον χειροκρότησαν, είπε πως «ούλλοι ευχαριστημένοι τζαι εν έχουμε πρόβλημα τίποτε. Τζαι μακάρι να ένει τα πράματα που είπαμε ούλλα σωστά».

Του έκαψαν το όχημα, συνελήφθη ο ίδιος για επίθεση

Λίγο μετά τη συνάντηση και αφού οι διαμαρτυρόμενοι αποχώρησαν, το όχημα του Σύρου τυλίχθηκε στις φλόγες, πιθανόν ως αντίποινα των δηλώσεων του.

Ωστόσο, ο ίδιος συνελήφθη από την Αστυνομία, σύμφωνα με την οποία, μέλη της Δύναμης είχαν ανακόψει όχημα για έλεγχο, στο οποίο επέβαιναν τέσσερα πρόσωπα, μεταξύ αυτών και ο 47χρονος.

Κατά τον έλεγχο, ο Σύρος φαίνεται να αντέδρασε και να επιτέθηκε σε μέλη της Αστυνομίας, ενώ εκτόξευσε απειλές, με αποτέλεσμα να φορέσει χειροπέδες.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, αντιμετωπίζει διάφορα αδικήματα, κάποια από τα οποία σχετίζονται με τις δηλώσεις που είχε προβεί το μεσημέρι, ότι δηλαδή θα μπουν στα σπίτια των Ελληνοκυπρίων. Το ερώτημα βέβαια που προκύπτει είναι γιατί η Αστυνομία δεν προέβη νωρίτερα σε σύλληψη, πριν τις διαπραγματεύσεις με τον ίδιο, αφού θεωρεί πως διέπραξε αδικήματα.

Αυστηρό μήνυμα Χριστοδουλίδη

Τα όσα εκτυλίσσονται στη Χλώρακα, έχουν προκαλέσει πονοκέφαλο στην Κυβέρνηση, αφού ουδείς γνωρίζει πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση, καθώς υπάρχει μεγάλος αναβρασμός, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως δεν αποκλείονται και νέα αντίποινα.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ανέφερε μεταξύ άλλων πως «έχω μιλήσει προσωπικά με τον αρχηγό της Αστυνομίας, έχω μεταφέρει τη θέση μου: διασφάλιση της δημόσιας τάξης, το αίσθημα της ασφάλειας των πολιτών είναι αδιαπραγμάτευτο και οι οδηγίες είναι ξεκάθαρες», σημειώνοντας ότι οι οδηγίες του είναι να πράξουν ό,τι είναι δυνατόν, έτσι ώστε οι πολίτες να νιώθουν ασφαλείς. «Από εκεί και πέρα, η βία είναι καταδικαστέα, αυτοί που εμπλέκονται ή που ευθύνονται, υπάρχει δικαιοσύνη και οι οδηγίες ήταν πολύ συγκεκριμένες», κατέληξε.

Δειτε Επισης

Σε δίκη παραπέμφθηκαν δυο πρόσωπα για υπόθεση διακίνησης μεταναστών
Χάθηκαν τα ίχνη 17χρονου από το χώρο διαμονής του στη Λεμεσό (pics)
Έφτασε στην Κύπρο φορτωμένος με 26 κιλά κάνναβης-Χειροπέδες σε 23χρονο (pics)
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά δίπλα από τον αυτοκινητόδρομο στη Σκαρίνου
Ολονύκτιες εργασίες στον αυτοκινητόδρομο μεταξύ Λατσιών-Πέρα Χωρίου Νήσου
Νομικοί αναλύουν την απόφαση για παύση του Οδυσσέα-Εντύπωση προκάλεσε η σκληρότητα του λεκτικού
Επιτυχής η πρώτη εθνική άσκηση κυβερνοασφάλειας
Υπό κράτηση άλλοι τρεις ύποπτοι για τα επεισόδια στο στάδιο «Αλφαμέγα»
Κατάφερε να ξεγελάσει 23χρονη και να της κλέψει το κινητό-Χειροπέδες σε 25χρονο
Βανδαλισμοί στα γραφεία της Ισότητας στη Λευκωσία (pics)