Δεκαεννέα αναπτήρες και δυο σπρέι ως φλογοβόλα είχαν μαζί τους οι συλληφθέντες στην Ελλάδα

Έχοντας στην κατοχή τους 19 αναπτήρες και δυο σπρέι ως αυτοσχέδια φλογοβόλα συνελήφθησαν δυο άτομα από την ομάδα ΔΙΑΣ το μεσημέρι στο Μενίδι.

Τα δυο άτομα προσπάθησαν να ανέβουν στην Πάρνηθα. Οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ αντιλήφθηκαν ότι κινούνται ύποπτα και τους έκαναν έλεγχο.

Την αποφασιστικότητα των Αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ατόμων είναι υπεύθυνα για τα μεγάλα μέτωπα φωτιάς που ταλαιπωρούν τις τελευταίες μέρες τη χώρα, εξέφρασε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

Σε αυτό το πλαίσιο, σήμερα η Αστυνομία προχώρησε και στην προσαγωγή ακόμα δύο υπόπτων για εμπρησμό στον Αυλώνα.

Μάλιστα, αναφορικά με τον Αυλώνα, προσήχθη ένας 45χρονος ο οποίος κινούνταν με ένα ασημί αγροτικό όχημα. Κατά την προσαγωγή του, αρνήθηκε κάθε εμπλοκή και είπε πως έχει άλλοθι που αποδεικνύει την αθωότητά του, ωστόσο υπάρχει πλήθος μαρτύρων, που ανέφεραν πως τον είδαν να κινείται ύποπτα σε σημεία από τα οποία ξεκίνησε η φωτιά.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε στην έκτακτη ενημέρωση ο Βασίλης Κικίλιας έγιναν συνολικά εννέα απόπειρες εμπρησμού στον Αυλώνα: 8:13 περιοχή Αυλώνας πρώτη προσπάθεια, 8:57 περιοχή Συκάμινο Αυλώνα τρεις προσπάθειες, 9:47, περιοχή Συκάμινο Αυλώνα άλλες τρεις προσπάθειες, 10:51 βόρεια της Αυλώνας μία προσπάθεια, 12:02 βόρεια της Αυλώνας, στους πρόποδες της Πάρνηθας, μία προσπάθεια εμπρησμού η οποία πήρε διαστάσεις.

Πηγή: protothema.gr

Δειτε Επισης

Καταθέτουν μητέρα, πατέρας και θείος του Καλογήρου-«Δεν μπορεί να αποδοθεί αιτία θανάτου από την τοξικολογική»
Γεωργιάδης για συγκεντρώσεις για τα Τέμπη: Αν πάω θα με δείρουν; Θα με σκοτώσουν, δεν θα με δείρουν
Επιστρέφει στην Ελλάδα ο Γεράσιμος, ο μοναδικός επιζών του πρώτου βαγονιού στα Τέμπη
Ιδιωτικός ερευνητής αποκλείει την αυτοχειρία για το θάνατο Καλογήρου-«Όλα τα άλλα είναι στο τραπέζι»
Ψάχνουν άτομα που προτρέπουν σε βία ενόψει συγκεντρώσεων για τα Τέμπη η ΕΛ.ΑΣ.-Καταστρώνεται πλάνο
Γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή μετά από φωτιά σε σπίτι στην Αθήνα
Στο νοσοκομείο δύο 16χρονες με οξεία μέθη στη Θεσσαλονίκη
Αμφισβητεί το πόρισμα Hellenic Train ο σύμβουλος των οικογενειών θυμάτων-«Επιστημονική φαντασία»
Κοντά στη λύση του μυστηρίου για τον θάνατο του Βασίλη Καλογήρου-Οι μαρτυρίες για τον χαρακτήρα του
Εξωφρενικό τροχαίο στην Ελλάδα-Μεθυσμένος πατέρας οδηγούσε με το παιδί του αγκαλιά