«Στα 32 χρόνια υπηρεσίας δεν έχω ζήσει παρόμοιες ακραίες συνθήκες»

«Στα 32 χρόνια υπηρεσίας στο Σώμα δεν έχω ζήσει παρόμοιες ακραίες συνθήκες». Αυτό επισήμανε ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος της Ελλάδας, αντιστράτηγος Γεώργιος Πουρναράς, στη συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε σήμερα στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής για την εξέλιξη των δασικών πυρκαγιών που έχουν εκδηλωθεί.

Όπως είπε ο κ. Πουρναράς οι πυρκαγιές παρουσιάζουν μια εξαιρετική δριμύτητα ακόμη και το βράδυ που περίμεναν να μειωθούν οι εντάσεις των ανέμων, αυτοί έφταναν τα 6-7 μποφόρ και οι ριπές τα 8 μποφόρ.

«Καταλαβαίνετε ότι ακόμα και το βράδυ, που άλλες περιόδους τα προηγούμενα χρόνια ήταν οι πυρκαγιές αντιμετωπίσιμες, τώρα γίνονται πιο δύσκολα αντιμετωπίσιμες. Το Πυροσβεστικό Σώμα είναι από τις λίγες υπηρεσίες πανευρωπαϊκά μπορεί και διεθνώς που οι πυροσβέστες επιχειρούν ακόμη και το βράδυ. Το προσωπικό δίνει έναν τεράστιο αγώνα με αυτοθυσία ξεπερνώντας φυσικά και ψυχικά όρια», υπογράμμισε ο κ. Πουρναράς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Όπως είπε, από την αρχή της αντιπυρικής περιόδου και ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα το σύνολο του Πυροσβεστικού Προσωπικού επιχειρεί στις πυρκαγιές που εκδηλώνονται καθημερινά και επισήμανε ότι το σύνολο του προσωπικού είναι σε γενική επιφυλακή. «Καθημερινά από την αρχή της περιόδου είχαμε από 50-60 εκδηλώσεις πυρκαγιών. Κι αυτές αντιμετωπίζονταν με επιτυχία. Μετά τον παρατεταμένο καύσωνα και την εποχή των μελτεμιών δυστυχώς οι συνθήκες άλλαξαν. Αυτή η ιδιαίτερη ξηροθερμική περίοδος με την επέλευση των δυνατών ανέμων έκανε τις πυρκαγιές πολύ δύσκολα αντιμετωπίσιμες», σημείωσε ο κ. Πουρναράς και υπογράμμισε ότι οι συνθήκες είναι ακραίες.

Πηγή: iefimerida

Δειτε Επισης

Τραγική κατάληξη είχαν οι έρευνες για τον 21χρονο Γιόχαν Γουίλιαμς-«Ένα τέταρτο ακόμα αν άντεχε θα είχε σωθεί»
Νέο ηχητικό ντοκουμέντο για Τέμπη-Η συνομιλία του σταθμάρχη με τον ρυθμιστή έλξης
Εξαρθρώθηκε κύκλωμα μαστροπείας που δρούσε σε Αττική και Κόρινθο-Έξι συλλήψεις
Κακοποίηση τρίχρονου Άγγελου στο Ηράκλειο-«Αν αποδειχθεί ένοχος, θα παραιτηθώ»
Ανακοινώθηκε η νέα κυβέρνηση μετά τον ανασχηματισμό στην Ελλάδα-Το νέο υπουργικό συμβούλιο
Τέσσερα μαχαίρια χρησιμοποίησε ο δράστης της γυναικοκτονίας στην Ελλάδα-Πολλαπλά τραύματα στο θύμα
Θέμα ωρών ο ανασχηματισμός στην Ελλάδα-H κλειδωμένη θέση, τα σενάρια και η διαφαινόμενη αποχώρηση Στυλιανίδη
Χωρίς καταγραφές το «μαύρο κουτί» της εμπορικής αμαξοστοιχίας στα Τέμπη-Εντοπίστηκε στο Κουλούρι
Ερωτικό παιχνίδι που εξελίχθηκε σε τραγωδία-Τα πρώτα στοιχεία για τον θάνατο του άνδρα στην Ομόνοια
Την κάρφωσε 40 φορές με τέσσερα μαχαίρια-Νέα στοιχεία για τη δολοφονία της 44χρονης στη Θεσσαλονίκη