Δεκάδες καταγγελίες με την πρώτη κυνηγετική εξόρμηση-Γερά τα πρόστιμα

Σε 12 καταγγελίες κυνηγών παγκύπρια, προχώρησε η Υπηρεσία Θήρας, πρώτη ημέρα του κυνηγίου της φάσας.

Σύμφωνα με το ΡΙΚ, οι 11 από αυτούς καταγγέλθηκαν για κυνήγι σε απαγορευμένη περιοχή, ενώ ο δωδέκατος επειδή είχε θηρεύσει φραγκολίνα, το κυνήγι της οποίας απαγορεύεται αυτήν την περίοδο.

Στην Πάφο, καταγγέλθηκαν 7 κυνηγοί, καθώς εντοπίστηκαν σε τρεις διαφορετικές απαγορευμένες περιοχές κυνηγίου και θα κληθούν να καταβάλουν χρηματικά πρόστιμα που ξεπερνούν τις 3,000 ευρώ έκαστος.

Υπενθυμίζεται πως, η Υπηρεσίας Θήρας είναι ιδιαίτερα αυστηρή με όσους δεν τηρούν τη Νομοθεσία και δεν δηλώνουν τα θηράματα στην εφαρμογή, με το εξώδικο πρόστιμο να είναι στα 100 ευρώ.

Σημειώνεται πως αναφορικά με τη διαδικασία καταγραφής της κάρπωσης, μέσω της εφαρμογής Artemis, η Υπηρεσία Θήρας, διευκρινίζει ότι η εφαρμογή Artemis Cy θα πρέπει να ενημερωθεί για να εμφανιστεί το νέο μενού, η καταγραφή της κάρπωσης των τρυγονιών και των φοινικοπερίστερων, για κάθε ένα πτηνό που θηρεύεται, θα πρέπει να γίνεται άμεσα από το σημείο της εφαρμογής με ονομασία «Κανονισμός ΠΔΚ», ενώ για όλα τα υπόλοιπα θηράματα η καταγραφή της κάρπωσης θα πρέπει να γίνεται από το σημείο της εφαρμογής με ονομασία «Θηράματα». Επιπλέον, η δήλωση της κάρπωσης πρέπει να γίνεται πριν την επιβίβαση του κυνηγού σε μεταφορικό μέσο είτε για σκοπούς μετακίνησης του σε άλλη κυνηγετική περιοχή είτε λόγω ολοκλήρωσης της κυνηγετικής του εξόρμησης.

Μάλιστα, για τους κυνηγούς που δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή, τότε ο κυνηγός μπορεί να στέλνει γραπτό μήνυμα που θα αναφέρει τον αριθμό του δελτίου ταυτότητας, το θήραμα, τον αριθμό των θηραμάτων που θήρευσε και αν είναι νεαρά (Ν) ή ενήλικα (Ε), ενώ το γραπτό μήνυμα θα πρέπει να αποστέλλεται στα τηλέφωνα 99201081 και 99201231 για Λευκωσία, 99201258 και 99201503 για Λεμεσό, 99201946 και 99202286 για Πάφο, καθώς και 99202463 και 99203228 για Λάρνακα και Αμμόχωστο.

Δειτε Επισης

Συννεφιά, βροχές και καταιγίδες στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Εξετάζεται βελτίωση δρόμου αεροδρομίου – Πάφου και εναλλακτική όδευση
Εκδήλωση διαμαρτυρίας ΑΚΕΛ έξω από το Προεδρικό, μετά την παύση Οδυσσέα