Εκ των βασικών οργανωτών της αιματηρής συμπλοκής ο 43χρονος που συνελήφθη

Ενώπιον της ανακρίτριας οδηγήθηκε νωρίς σήμερα (19/8) το πρωί ο οργανωμένος οπαδός που συνελήφθη για τα επεισόδια της Νέας Φιλαδέλφειας.

Πήρε προθεσμία να απολογηθεί την επόμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, δεν είχε δικηγόρο μαζί του και έτσι αναμένεται να πάρει τις επόμενες μέρες δικογραφία προκειμένου να ετοιμάσει την υπερασπιστική του γραμμή, καθώς αντιμετωπίζει σωρεία κατηγοριών, ανάμεσά τους και τρία κακουργήματα.

Πλέον έχει επιστρέψει και πάλι στη ΓΑΔΑ όπου θα κρατηθεί μέχρι την απολογία του.

Έπαιξε τον ρόλο του οργανωτή

Ως έναν από τους 2-3 Έλληνες χούλιγκαν και βασικούς οργανωτές της αιματηρής συμπλοκής ερευνούν και αντιμετωπίζουν οι Αρχές, τον 43χρονο οπαδό οι Αρχές.

Από τα βιντεοληπτικά υλικά που έχουν στην διάθεσή τους οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους από τα οποία τον ταυτοποίησαν κιόλας, προκύπτει το συμπέρασμα πως μαζί με άλλους 2-3 χούλιγκαν έπαιξαν τον ρόλο του οργανωτή στο σημείο και καθοδηγούσαν τους Κροάτες χούλιγκαν για το πού και πώς θα κινηθούν και από πού θα επιτεθούν.

Ο οργανωμένος 43χρονος οπαδός κατηγορείται για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένη περίπτωση έκρηξης με πρόθεση, διακεκριμένη περίπτωση προμήθειας και κατοχής μεγάλης ποσότητας εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών, βιαιοπραγία κατά άλλων, για επικίνδυνη σωματική βλάβη, τελεσμένη και σε απόπειρα, διατάραξη κοινής ειρήνης, για φθορά ξένης ιδιοκτησίας κατ’ εξακολούθηση, για οπλοφορία, οπλοχρησία, παράνομη κατοχή και χρήση φωτοβολίδων καθώς και για εμπρησμό από πρόθεση από τον οποίο μπορεί να προκύψει κίνδυνος για ξένα πράγματα από κοινού, φερόμενες ως τελεσθείσες υπό τις επιβαρυντικές περιστάσεις του Επαγγελματικού και Ερασιτεχνικού Αθλητισμού.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του στου Γκύζη, στο αυτοκίνητο και στην μοτοσικλέτα του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Κεντρική μονάδα υπολογιστή, με το καλώδιο παροχής ρεύματος και εικόνας

Δύο μεταλλικά μπαστούνια baseball

Δύο κράνη, χρώματος μαύρου

Συσκευή κινητού τηλεφώνου

Ξύλινο στειλιάρι

Κράνος, χρώματος μαύρου

Μάλιστα, θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως τα ίδια άτομα φρόντισαν και για τις προσυνεννοήσεις που έπρεπε να γίνουν αλλά και για την προμήθεια των αλλοδαπών χούλιγκαν με πολεμοφόδια, όπως στυλιάρια, φωτοβολίδες κλπ.

Για τον λόγο αυτόν, το κινητό τηλέφωνο του 43χρονου θα αναλυθεί για να βρεθούν τυχόν αποδεικτικά στοιχεία, ενώ μπορεί να γίνει και ανάκτηση για όσα τυχόν έχει φροντίσει να σβήσει.

Η διαδικασία ανάλυσης των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων με τα δείγματα από το σώμα του Μιχάλη ολοκληρώθηκε πλήρως, με αρνητικά όμως αποτελέσματα.

Τα κατασχεμένα μαχαίρια δεν έχουν DNA των Ελλήνων ή του Αλβανού συλληφθέντα και εξετάζεται πλέον αν ανήκουν σε κάποιους από τους συλληφθέντες Κροάτες ή σε άγνωστα άτομα που διαφεύγουν της σύλληψης.

Πηγή: Έθνος

Δειτε Επισης

Εξάρθρωση ακροδεξιάς οργάνωσης στη Θεσσαλονίκη-Εθνικιστικά σύμβολα, σιδηρογροθιές και όπλα (pics)
Ποινή φυλάκισης 30 μηνών με αναστολή στον Κασσελάκη για παραβίαση του νόμου περί Πόθεν Έσχες
Μυστήριο με άνδρα που βρέθηκε απανθρακωμένος σε όχημα στο Παγκράτι-Πληροφορίες ότι είχε σπασμένα άκρα
Συνελήφθη ο 36χρονος που είχε νοικιάσει το διαμέρισμα με τα εκρηκτικά στη Θεσσαλονίκη
Γνώριζαν οι Αρχές ότι ο γιος είχε κακοποιήσει τον ηλικιωμένο αλλά η γραφειοκρατία τον άφησε να τον σκοτώσει
Ισόβια και επιπλέον 19 χρόνια η ποινή στον 19χρονο για τον θάνατο του Λυγγερίδη
«Σκοτεινό» το παρελθόν του πατροκτόνου της Αμφιλοχίας-Είχε αποταχθεί από την ΕΛΑΣ για υπόθεση βιασμού
Φιντάν: Η Τουρκία δεν θα θέσει ποτέ σε κίνδυνο τα συμφέροντά της σε αν. Μεσόγειο-Αιγαίο
Ομόφωνα ένοχος ο 19χρονος για τη δολοφονία του αστυνομικού Λυγγερίδη
Πρώην αστυνομικός δολοφόνησε τον 95χρονο πατέρα του στην Αμφιλοχία