Τραγωδία στον αέρα-Κατέρρευσε και πέθανε στην τουαλέτα ο κυβερνήτης αεροπλάνου στον Παναμά

Αναστάτωση επικράτησε στη διάρκεια πτήσης επιβατικού αεροσκάφους με 271 επιβάτες, που είχε ξεκινήσει από το Μαϊάμι και κατευθυνόταν στη Χιλή, όταν ο κυβερνήτης κατέρρευσε μέσ στην τουαλέτα, χάνοντας τελικά τη ζωή του. Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε αναγκαστική προσγείωση στον Παναμά το βράδυ της Κυριακής, η οποία πραγματοποιήθηκε από τον συγκυβερνήτη, αναφέρει σε δημοσίευμά του ο «Independent». Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο κυβερνήτης Ιβάν Ανταούρ αισθάνθηκε αδιαθεσία και κατέρρευσε τρεις ώρες μετά την απογείωση της πτήσης της «LATAM Airlines». Το πλήρωμα του παρείχε τις πρώτες βοήθειες, ωστόσο δεν κατάφεραν να τον επαναφέρουν.

Όταν το αεροπλάνο προσγειώθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο «Tocumen» της πόλης του Παναμά, οι ειδικοί ιατροί έσπευσαν να ελέγξουν τον κυβερνήτη, ωστόσο διαπίστωσαν τον θάνατό του. Ο 56χρονος Ανταούρ ήταν βετεράνος πιλότος με εμπειρία 25 ετών.

«Ο όμιλος LATAM Airlines Group αναφέρει ότι η χθεσινή πτήση LA505, η οποία εκτελούσε το δρομολόγιο Μαϊάμι-Σαντιάγο, αναγκάστηκε να προσγειωθεί στο διεθνές αεροδρόμιο Tocumen του Παναμά λόγω επείγοντος ιατρικού περιστατικού για ένα από τα τρία μέλη του πληρώματος διακυβέρνησης. Όταν το αεροπλάνο προσγειώθηκε, οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης παρείχαν ιατρική βοήθεια, αλλά ο πιλότος δυστυχώς απεβίωσε», ανέφερε η αεροπορική εταιρεία σε ανακοίνωσή της τη Δευτέρα.

«Είμαστε βαθιά συγκινημένοι από αυτό που συνέβη και εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του υπαλλήλου μας. Είμαστε βαθιά ευγνώμονες για την 25χρονη καριέρα του και την πολύτιμη συνεισφορά του, η οποία πάντα διακρινόταν από την αφοσίωση και τον επαγγελματισμό του. Κατά τη διάρκεια της πτήσης, εφαρμόστηκαν όλα τα απαραίτητα πρωτόκολλα ασφαλείας για τη διαφύλαξη της ζωής του πιλότου», αναφέρεται ακόμη.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Λευκός Οίκος: Οι ΗΠΑ δεν θα μειώσουν μονομερώς τους δασμούς στην Κίνα, το 80% ήταν ένα νούμερο που πέταξε ο Τραμπ
Αντιμέτωπος με νέες κατηγορίες ο ύποπτος για την υπόθεση της Μαντλίν
Επιπλέον τρία δισεκατομμύρια για εφαρμογή του Συμφώνου για Μετανάστευση ανακοίνωσε η Κομισιόν
Ειδικό Δικαστήριο για τη ρωσική εισβολή δημιουργούν Ουκρανία και Συμβούλιο της Ευρώπης
Οι Χούθι εκτόξευσαν πύραυλο εναντίον του αεροδρομίου του Τελ Αβίβ
ΗΠΑ και ΕΕ έχουν έτοιμη πρόταση εκεχειρίας 30 ημερών στην Ουκρανία-Αν απορριφθεί, νέες κυρώσεις στη Ρωσία
Το ΡΚΚ διοργάνωσε συνέδριο για την αυτοδιάλυσή του
Στις 18 Μαΐου η λειτουργία για την εκθρόνιση του πάπα Λέοντα του ΙΔ'
Οι κινήσεις που έφεραν τη μεγάλη ανατροπή πίσω από την εκλογή του νέου Πάπα- Πώς «έφαγε» τον Ιταλό Παρολίν
Τι μισθό παίρνει ο Πάπας-Πόσο θα αμείβεται ο Λέων ΙΔ'