Πτήση τρόμου για επιβάτες αεροσκάφους της American Airlines που βούτηξε 15.000 πόδια σε 3 λεπτά

Στιγμές τρόμου έζησαν οι επιβάτες μιας πτήσης της American Airlines με προορισμό τη Φλόριντα, αφού το αεροσκάφος «βούτηξε» 15.000 πόδια μέσα σε τρία μόλις λεπτά, ενώ στην καμπίνα ακούγονταν δυνατοί κρότοι και υπήρχε μια διάχυτη μυρωδιά καμένου.

Η πτήση 5916 της αμερικανικής αεροπορικής εταιρείας αναχώρησε την Πέμπτη από το Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας και κατευθυνόταν προς το αεροδρόμιο του Γκέινσβιλ, όταν ξαφνικά παρουσιάστηκε κάποιο πρόβλημα στο σύστημα συμπίεσης της καμπίνας, όπως εξήγησε αργότερα εκπρόσωπος στο δίκτυο FOX η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας.

Περίπου 43 λεπτά μετά την απογείωση, όταν το πλήρωμα αντιλήφθηκε το πρόβλημα, ο πιλότος ξεκίνησε να κατεβάζει γρήγορα το αεροσκάφος σε χαμηλότερο υψόμετρο, για να διασφαλιστεί η ασφάλεια των επιβατών.

Τα δεδομένα πτήσης δείχνουν κάθοδο συνολικά 20.000 ποδιών μέσα σε διάστημα 11 λεπτών.

Στο μεταξύ η αγωνία των επιβατών στην καμπίνα, όπου είχαν πέσει οι μάσκες οξυγόνου, κορυφωνόταν.

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Φλόριντα, Χάρισον Χόουβ, που βρισκόταν μέσα στο αεροπλάνο της American Airlines, χαρακτήρισε πολύ τρομακτικό το περιστατικό.

«Ταξιδεύω συχνά με αεροπλάνο. Ήταν πολύ τρομακτικό. Συγχαρητήρια στο εκπληκτικό πλήρωμα και τους πιλότους της πτήσης American Air 5916. Οι φωτογραφίες δεν μπορούν να αποτυπώσουν τη μυρωδιά καμένου και τους ισχυρούς κρότους» έγραψε σε ανάρτησή του στο X (Πρώην Twitter) o καθηγητής.

Τελικά όλα πήγαν καλά και το αεροσκάφος προσγειώθηκε χωρίς άλλα προβλήματα στο αεροδρόμιο του Γκέινσβιλ.

Πηγή: protothema.gr

Δειτε Επισης

Παράνομοι μετανάστες φτάνουν στη Βρετανία κρυμμένοι σε… σκάφη πολυτελείας
Θαμμένα στα ερείπια τα δύο από τα εννέα παιδιά της παιδιάτρου που σκοτώθηκαν στη Γάζα (pics)
Μάχη σώμα με σώμα στη Βαρσοβία-Συγκεντρώσεις πριν τον εκλογικό γύρο που κρίνει την Πολωνία
Δεκάδες νεκροί στην Ουκρανία μετά το κύμα ρωσικών επιθέσεων σε όλη τη χώρα
«Η κόρη μου μπήκε στο νοσοκομείο με συμπτώματα γρίπης και κατέληξε να ακρωτηριαστεί και στα τέσσερα άκρα»
Η πρώτη δημόσια εμφάνιση του Τζο Μπάιντεν μετά την ανακοίνωση ότι πάσχει από καρκίνο
Περισσότεροι από οκτώ εκατομμύρια Σύροι διώκονταν επί καθεστώτος Μπασάρ αλ Άσαντ
Η Ρωσία έριξε βαλλιστικούς πυραύλους στο λιμάνι της Οδησσού-Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους
«Θα παίξουμε με τον δικό μου τρόπο»-Πού ποντάρει ο Τραμπ με τους δασμούς 50% στην ΕΕ
Σπέρμα δότη με σπάνια γενετική μετάλλαξη κατέληξε σε 67 παιδιά στην Ευρώπη-10 διαγνώστηκαν με καρκίνο