Διαψεύδει εμπλοκή στις ενέργειες Αστυνομίας για «Jho Low» το Προεδρικό-Ετοιμάζεται έκθεση για Νομική Υπηρεσία

Συνεχίζεται ο σάλος γύρω από την ενέργεια της Αστυνομίας να αποταθεί στο Twitter, σε μια προσπάθεια να κατεβάσει τον λογαριασμό παρωδία «Jho Low ο Προεδρικός Βαφτιστικός», έπειτα από καταγγελίες που έφθασαν ενώπιον της, όπως αναφέρει επίσημα το Ηλεκτρονικό Έγκλημα, απαντώντας στις επικρίσεις που δέχεται. Σημειώνεται, πως ο λογαριασμός σε γενικότερες γραμμές ασκεί κριτική για διάφορα ζητήματα και διάφορους κρατικούς αξιωματούχους, ενώ πρόσφατα ασχολήθηκε εκτενώς με τη γνησιότητα του πτυχίου της Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου Υγείας και έφερε στο προσκήνιο το θανατηφόρο του 2012.

Κάτι αντίστοιχο, υπενθυμίζεται πως είχε γίνει στο παρελθόν και για άλλο λογαριασμό που ασχολείτο με την πρώην υπουργό Δικαιοσύνης, Έμιλυ Γιολίτη, και μάλιστα τότε είχε εκδοθεί σχετικό ένταλμα έρευνας, το οποίος ακυρώθηκε με απόφαση Δικαστηρίου, αφού κρίθηκε παράνομο.

Σε αυτή την περίπτωση, η Αστυνομία αποτάθηκε στο Twitter, λέγοντας πως παραβιάζει την κυπριακή νομοθεσία, ωστόσο τo Twitter ενημέρωσε τον «Jho Law» ότι δεν προέβη σε οποιαδήποτε ενέργεια αναφορικά με το περιεχόμενο που του έχει αναφερθεί από την Αστυνομία.

tzo.width-800

Απαντώντας στις επικρίσεις η Αστυνομία, ανέφερε πως «η ενημέρωση της πλατφόρμας έγινε μετά την υποβολή παραπόνων που αφορούσαν στον συγκεκριμένο λογαριασμό», προσθέτοντας πως «αυτή είναι μία διαδικασία που ακολουθείται, όταν υποβάλλονται παράπονα από πολίτες για λογαριασμούς, που ενδεχομένως να παραβιάζουν συγκεκριμένους όρους χρήσης». Η Αστυνομία δηλώνει, τέλος, ότι «δεν έχει την εξουσία να κλείνει λογαριασμούς σε οποιαδήποτε πλατφόρμα και ούτε έχει σκοπό να φιμώσει οποιοδήποτε πρόσωπο», σημειώνοντας ότι «υπήρξαν καταγγελίες και ακολουθήθηκε η διαδικασία που ακολουθείται σε τέτοιες περιπτώσεις».

Την ίδια ώρα, σε ότι αφορά δημοσίευμα που αναφέρει πως η Αστυνομία παρενέβη μετά μετά τα «αλλεπάλληλα τηλεφωνήματά του Προέδρου της Δημοκρατίας προς την ηγεσία της Αστυνομίας», η Αστυνομία το διέψευσε, ενώ κυβερνητική πηγή αναφέρει πως κάτι τέτοιο δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Επίσης, κυβερνητική πηγή διέψευσε κατηγορηματικά, τόσο την εμπλοκή του Προέδρου της Δημοκρατίας για το εν λόγω ζήτημα όσο και τις αναφορές περί αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα στην ηγεσία, τονίζοντας πως ο Νίκος Χριστοδουλίδης δεν έχει οποιαδήποτε σχέση με τις ενέργειες της Αστυνομίας και ούτε είχε λόγο να εμπλακεί.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τα όσα μας δήλωσε ο Υπεύθυνος του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Αντρέας Αναστασιάδης, η έρευνα της Αστυνομίας βρίσκεται στο αρχικό στάδιο, ενώ όπως είπε, «ετοιμάζεται σχετική έκθεση που θα οδηγηθεί στη Νομική Υπηρεσία για οδηγίες. Εάν προκύπτουν αστικές ευθύνες θα πούμε στους καταγγέλλοντες να προχωρήσουν μόνοι τους τις διαδικασίες. Εάν προκύπτουν ποινικά θα μας δοθούν περαιτέρω οδηγίες. Είναι αμφιβόλου η υπόθεση».

Ερωτηθείς εάν εντοπίστηκε ο χρήστης ο κος Αναστασιάδης ανέφερε πως «δεν μπορεί να σχολιάσει καθώς η έρευνα βρίσκεται στα αρχικά στάδια».

Δειτε Επισης

Με προσδοκία για επανέναρξη των συνομιλιών μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη ο ΠτΔ-Όσα θέτει στο τραπέζι
Οι φόβοι Ερντογάν για επίθεση Ισραήλ σε Τουρκία-Στοχοποιεί τη Δύση για την αιματοχυσία στη Μέση Ανατολή
Στην κόψη του ξυραφιού η Μέση Ανατολή-Το μομέντουμ του Νετανιάχου και το ρίσκο για το Ισραήλ
Σημαντική απόφαση ΔΕΕ για διασφάλιση συμφερόντων Κύπρου στις οδικές μεταφορές
Χάθηκαν τα ίχνη 14χρονου από το χώρο διαμονής του στη Λεμεσό (pics)
Μεταγενέστερος νόμος μπορεί να νομιμοποιήσει κανονιστική πράξη
«Ο Χαμενεΐ έδειξε ότι δεν φοβάται το Ισραήλ, εμφανίστηκε κρατώντας τουφέκι μπροστά στους Ιρανούς»
Ξεκαθαρίζει ο Χαρτσιώτης-«Καθαρά επιχειρησιακό κομμάτι οι μεταθέσεις στην Αστυνομία»
Σε κατάσταση πλήρους εγρήγορσης η Κύπρος λόγω Μέσης Ανατολής-«Εργάζονται όλοι οι μηχανισμοί»
Διενεργήθηκε η νεκροτομή στη σορό του 41χρονου Γιώργου Φιλίππου