Σε κτίριο απέναντι από τον Απόστολο Ανδρέα θα κάνουν τον χώρο μουσουλμανικής προσευχής

Υπάρχουν 12 δωμάτια σ’ ένα μισογκρεμισμένο κτίριο σε δρόμο απέναντι από το Μοναστήρι του Αποστόλου Ανδρέα, στο τελευταίο εκ των οποίων σκοπεύουν να κάνουν τον χώρο προσευχής για μουσουλμάνους (mescit) και να εκμεταλλευτούν τουριστικά τα υπόλοιπα δωμάτια, δήλωσε ο «δήμαρχος» Ριζοκαρπάσου – Γιαλούσας, Χαμίτ Μπακιρτζί σε εκπομπή του καναλιού Κίπρις.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα στην ομώνυμη εφημερίδα σήμερα, ο κ. Μπακιρτζί είπε ότι πολλοί τουρίστες επισκέπτονται το Μοναστήρι του Αποστόλου Ανδρέα, που αποτελεί μια από τις αξίες του τόπου και συμβάλλει στον «πολιτιστικό τουρισμό», αλλά είχαν παράπονα από μουσουλμάνους επισκέπτες εκεί πως δεν υπάρχει χώρος προσευχής γι’ αυτούς. Ρώτησαν, συνέχισε, και καταστηματάρχες κι εμπόρους της περιοχής εάν δέχονται τέτοια παράπονα και τους είπαν πως επισκέπτες ρωτούν αν υπάρχει χώρος προσευχής αλλά αυτοί δεν μπορούν να τους δείξουν γιατί δεν υπάρχει. Οι εμποροκαταστηματάρχες, σύμφωνα με τον «δήμαρχο» τους είπαν μάλιστα ότι πολλοί προσεύχονται πάνω «σε χαρτόνια». «Τότε, αποφασίσαμε να χτίσουμε ένα χώρο προσευχής εδώ γιατί εμείς δεν διαχωρίζουμε κανέναν άνθρωπο. Είπαμε, ας καθαρίσουμε ένα δωμάτιο και να στρώσουμε ένα χαλί εδώ, ώστε όσοι θέλουν να προσευχηθούν να το κάνουν. Έτσι ξεκίνησε η όλη ιστορία».

Ανέφερε ότι στην περιοχή απαγορεύονται οι κατασκευές (σσ: είναι προστατευόμενη περιοχή – «εθνικό πάρκο») και γι’ αυτό μπορούν να χρησιμοποιήσουν μόνο υφιστάμενα κτίρια, προσθέτοντας ότι στόχο έχουν να επισκευάσουν υπάρχουσες δομές και να έχουν και έσοδα από τουρισμό.

Κληθείς να σχολιάσει τις πληροφορίες ότι σταμάτησαν οι εργασίες για τον χώρο προσευχής, ο κ. Μπακιρτζί είπε ότι δεν σταμάτησαν. «Δεδομένου ότι δεν θα μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε αυτή τη δουλειά σε αυτή την τουριστική περίοδο», ανέφερε, η τεχνική ομάδα πάει σε άλλες εργασίες που έχουν προτεραιότητα.

Το κτίριο των 12 δωματίων, είπε, είναι σε κακή κατάσταση και θα ήθελε – συνέχισε – εάν βρουν χρηματοδότηση σ’ εκείνο το χώρο να κάνουν μια πλατεία και να φυτέψουν δέντρα, ώστε οι άνθρωποι να κάθονται και να ξεκουράζονται, καθώς κι έναν παιδότοπο.

Ο «δήμαρχος» δήλωσε «πολύ στεναχωρημένος με τις αντιδράσεις» λέγοντας ότι η θρησκεία δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για πολιτικούς σκοπούς. Εάν αυτοί που αντέδρασαν, είπε, τον έπαιρναν ένα τηλέφωνο θα τους εξηγούσε πώς έχει η κατάσταση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Σε πορεία ανασυγκρότησης η ΕΔΕΚ με φρέσκιες θέσεις και πρόσωπα-Οι στόχοι για τις Βουλευτικές
Ενημέρωσε τους ομολόγους του για συμμετοχή Τατάρ στον ΟΤΚ ο Κόμπος
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία ανάδειξης της νέας «προεδρίας» της «βουλής»
Ενοχλημένη η Κυβέρνηση από τις δηλώσεις Σαμαρά-«Δεν ήταν χαριεντίσματα, ήταν συζήτηση»
Το Ανώτατο Συνταγματικό έκρινε πως ορθά το Υπουργικό αποστέρησε ιδιότητα πολίτη ΚΔ
Παραιτήθηκε ο Όζτουρκλερ από «προεδρία της βουλής» στα κατεχόμενα
Ουκρανία και αμυντική ετοιμότητα ΕΕ σε συνάντηση των Υπουργών Άμυνας στις Βρυξέλλες
Οι πολιτικές Κυβέρνησης για μεταναστευτικό με θετικό πρόσημο και η ανάκτηση της εμπιστοσύνης των πολίτων
Μαρίνος Σιζόπουλος: Η σύγκληση Διεθνούς Διάσκεψης να τεθεί ως διαδικασία επίλυσης
Κηδεύτηκε 109 χρόνια μετά τη γέννησή του ο ήρωας Σπύρος Χατζηγίαννης-«Δεν φοβήθηκε, δε λύγισε»