Στους κορυφαίους παγιδευτές αμπελοπουλιών επικεντρώνει τους ελέγχους η Αστυνομία των Βάσεων

Στην περαιτέρω μείωση της παράνομης παγίδευσης πουλιών στοχεύει η αστυνομία των Βρετανικών βάσεων ενόψει της λεγόμενης περιόδου παγίδευσης, κυρίως των αμπελοπουλιών, σε ένα, μήνα. Με ανακοίνωση της η αστυνομία των ΒΒ επισημαίνει ότι έχουν γίνει περισσότερες επενδύσεις σε τεχνολογία ανίχνευσης την οποία αναμένουν σύντομα, ούτως ώστε να μειωθεί ο αριθμός των πουλιών που παγιδεύονται σε δίχτυα και ξόβεργα.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, από τις 31 Αυγούστου έως τις 31 Οκτωβρίου σηματοδοτείται η μεταναστευτική περίοδος των αμπελοπουλιών, έτσι η Αστυνομία των ΒΒ έχει δηλώσει ότι προσπαθεί να συνεχίσει την επιτυχία των τελευταίων επτά ετών, με τη μείωση της παράνομης δραστηριότητας, κρατώντας την σε χαμηλό επίπεδο ρεκόρ.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της περασμένης σεζόν, η παγίδευση πουλιών από το 2015 μειώθηκε συνολικά κατά 98,2%, με τη χρήση διχτυών να μειώνεται κατά 98,4 τοις εκατό και τα ξόβεργα καλάμια να μειώνονται κατά 92%, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο Επικεφαλής της Ομάδας Παγίδευσης πουλιών της Αστυνομίας των ΒΒ, Ανώτερος Υπαστυνόμος Pertev Karagozlou, επιβεβαίωσε επίσης ότι έγιναν 11 συλλήψεις για παράνομη παγίδευση πουλιών την περασμένη σεζόν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο ανώτερος Υπαστυνόμος Karagozlou, είπε ότι παρά την πρόσφατη επιτυχία τους, η ομάδα του δεν πρόκειται να εφησυχάσει. «Έχουμε επιτύχει πολλά από τότε που ξεκινήσαμε την ομάδα (CAT) πριν από επτά χρόνια και θα συνεχίσουμε με την ίδια στρατηγική και συνεργασία μαζί με τους βασικούς μας εταίρους από το ‘Bird Life Cyprus’, την Επιτροπή Κατά της Σφαγής Πτηνών (Committee Against Bird Slaughter), την ‘Royal Society for the Protection of Birds’, την Αστυνομία Κύπρου, την Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας και φυσικά τα δικά μας Περιβαλλοντικά Τμήματα», είπε. Έχουν εξασφαλίσει χρηματοδότηση που τους επιτρέπει να επενδύσουν σε περισσότερη τεχνολογία ανίχνευσης, έτσι όσοι σκοπεύουν να παγιδεύσουν πτηνά να συλλαμβάνονται και να διώκονται ποινικά, ανέφερε.

Υπογράμμισε ότι τώρα η αστυνομία οριστικοποιεί την «καυτή λίστα» της για την επερχόμενη σεζόν, η οποία στοχεύει τους πιο παραγωγικούς παγιδευτές, στέλνοντας τους αυστηρό μήνυμα: «Έχουμε μια λίστα με τους 10 κορυφαίους παγιδευτές που θέλουν να αποκομίσουν μεγάλα κέρδη, πουλώντας τα αμπελοπούλια που έχουν πιαστεί. Το μήνυμα μας είναι ότι γνωρίζουμε ποιοι είναι και θα χρησιμοποιήσουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να τους πιάσουμε και να τους διώξουμε ποινικά».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αποκαλύπτουμε όσα καταγράφει ο φάκελος «Κομμωτή»-Επτά φορές εκτός Φυλακών τους τελευταίους 18 μήνες
Στο νοσοκομείο πρόσωπο με εγκαύματα, μετά από πυρκαγιά σε εγκαταλελειμμένη οικία
Πυρκαγιά σε 4ωροφο κτήριο στη Λάρνακα-Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ένα παιδάκι
Τους έπιασαν στα πράσα να παίζουν πόκερ-Εκκρεμούσαν και εντάλματα προστίμων εναντίον τους
Νέα σειρά μέτρων για το μποτιλιάρισμα μετά από τροχαία στους αυτοκινητόδρομους-Σε προσφορές για νέες εξόδους
Σημαντική απόφαση ΔΕΕ για διασφάλιση συμφερόντων Κύπρου στις οδικές μεταφορές
Χάθηκαν τα ίχνη 14χρονου από το χώρο διαμονής του στη Λεμεσό (pics)
Μεταγενέστερος νόμος μπορεί να νομιμοποιήσει κανονιστική πράξη
Ξεκαθαρίζει ο Χαρτσιώτης-«Καθαρά επιχειρησιακό κομμάτι οι μεταθέσεις στην Αστυνομία»
Διενεργήθηκε η νεκροτομή στη σορό του 41χρονου Γιώργου Φιλίππου