Παραμένει στα ύψη ο υδράργυρος-Αγγίζει τους 42 βαθμούς

Στο κίτρινo παραμένει και σήμερα Τετάρτη η προειδοποίηση για εξαιρετικά υψηλή θερμοκρασία λόγω καύσωνα που παρατηρείται στην Κύπρο ενώ σε «κόκκινο συναγερμό» παραμένει και ο κίνδυνος εκδήλωσης ή επέκτασης πυρκαγιάς.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε προειδοποίηση εξαιρετικά ψηλής θερμοκρασίας η οποία ισχύει από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 6.30 το απόγευμα.

Συγκεκριμένα η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 42 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 36 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 38 στα υπόλοιπα παράλια και στους 33 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αίθριος θα είναι και το βράδυ ο καιρός και το βράδυ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 26 βαθμούς στο εσωτερικό, τα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 24 στα υπόλοιπα παράλια και στους 22 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Πέμπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα την Πέμπτη και την Παρασκευή και θα σημειώσει μικρή πτώση το Σάββατο, αλλά θα παραμείνει αισθητά πάνω από τους κλιματικούς μέσους όρους.

Eπίσης το Τμήμα Δασών υπενθυμίζει ότι παραμένει στο "κόκκινο" παραμένει ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς καλώντας το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό.

H πρόγνωση της Μετεωρολογικής

Εποχική χαμηλή πίεση σε συνδυασμό με θερμή αέρια μάζα επηρεάζουν την περιοχή. Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος και θερμός. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 3 μποφόρ για να καταστούν μέχρι το απόγευμα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 42 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 36 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 38 στα υπόλοιπα παράλια και στους 33 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα καταστούν σταδιακά βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια παράλια νοτιοανατολικοί, ασθενείς 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 26 βαθμούς στο εσωτερικό, τα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 24 στα υπόλοιπα παράλια και στους 22 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Πέμπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα την Πέμπτη και την Παρασκευή και θα σημειώσει μικρή πτώση το Σάββατο, αλλά θα παραμείνει αισθητά πάνω από τους κλιματικούς μέσους όρους.

Δειτε Επισης

Στις 25/9 ξεκινά ο διάλογος ΥΠΑΝ – αρμοδίων φορέων για καταλόγους
Για αποζημιώσεις ε/κ περιουσιών και ενέργεια μίλησε στον παράνομο Bayrak ο Ουστέλ
Οι λόγοι για έλλειψη επαγγελματιών οδηγών στο μικροσκόπιο του Υπουργείου Μεταφορών
Στην Επιτροπή Παιδείας το καθεστώς εκπαιδευτικών αορίστου χρόνου
Έξω από Προεδρικό και Σπίτι Ευρώπης στις 3/10 οι αγελαδοτρόφοι
Στα κατεχόμενα λειτουργούν 22 «πανεπιστήμια» με 80.000 ενεργούς φοιτητές
Ζητούν απαντήσεις από ΠτΔ και ΕΕ για τους κανονισμούς για το χαλλούμι οι αγελαδοτρόφοι
Υπογράφονται οι συμφωνίες Κύπρου και Ελλάδας για τις μεταμοσχεύσεις
ΣΑΠ-ΤΕΠΑΚ: Παράνομη η πρόταση Δημάρχου Λ/σου για Park & Ride, υποστηρίζει
Αλλάζει το σκηνικό του καιρού-Πτώση της θερμοκρασίας και βροχές