Καταγγελία για ιατρική αμέλεια για τον θάνατο της 59χρονης Ανθούλας–Εκταφή της σορού

Σε καταγγελία για ιατρική αμέλεια προχώρησε η οικογένεια της άτυχης 59χρονης, Ανθούλλας Σάντη, η οποία έφυγε από τη ζωή στις 27 Απριλίου, ενώ παράλληλα η Αστυνομία έχει προχωρήσει στην εκταφή της για να διενεργηθεί εκ νέου νεκροτομή και περαιτέρω εξετάσεις.

Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου ανέφερε πως, μετά τον θάνατο της η γυναίκας, είχε ταφεί με ιατρικό έντυπο, ενώ στη συνέχεια όπως είπε η οικογένειας της αποφάσισε να προχωρήσει σε καταγγελία για ιατρική αμέλεια.

Όπως είπε ο κ. Ανδρέου, «η Αστυνομία προχώρησε καθήκοντος στη διερεύνηση, όποτε έπρεπε να διεξαχθεί νεκροτομή. Στη βάση δικαστικού διατάγματος προχωρήσαμε στην εκταφή της σορού, έγινε η νεκροτομή και η υπόθεση διερευνάται».

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας ανέφερε πως στάλθηκε επιστολή προς τις Ιατρικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας, ώστε να οριστεί ένας ιατρικός λειτουργός, κάτι το οποίο γίνεται σε παρόμοιες περιπτώσεις.

Επιπλέον, η Αστυνομία συνεχίζει τις εξετάσεις, σε μια προσπάθεια να διαπιστώσει εάν όντως υπήρξε ιατρική αμέλεια.

Από την πλευρά της οικογένειας, ισχυρίζονται ότι στις 26 Απριλίου η 59χρονη ένιωσε αδυναμία και μεταφέρθηκε σε κλινική, όπου δεν εξετάστηκε και στη συνέχεια κατέληξε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας.

Η άτυχη Ανθούλλα εντοπίστηκε νεκρή ενώ κοιμόταν από τον σύζυγο της, τα ξημερώματα της 27ης Απριλίου.

Δειτε Επισης

Ξάφρισαν ντουλάπια νοσηλευτών στο ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας-Καταγγελία στην Αστυνομία
Γυναίκα στην Ελλάδα γέννησε και πέταξε το μωρό της στα σκουπίδια
Παραδόθηκε ο 50χρονος που καταζητείτο για την κακοποίηση των παιδιών της 32χρονης Κύπριας
Συνελήφθη 14χρονος που πιάστηκε με κλοπιμαία μοτοσικλέτα και 19χρονος με ρόπαλα και κουκούλα
Χειροπέδες σε 38χρονο στο αεροδρόμιο που καταζητείτο για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση
Συνάντηση Προέδρου με τον Στάρμερ-Στο επίκεντρο το Κυπριακό μετά τον διορισμό Χαν
Αυξάνεται η πίεση ΕΕ-Βρετανίας προς το Ισραήλ για την ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα-Πώς απαντά ο Νετανιάχου
Φωτιά σε αποθήκη με γεωργικό εξοπλισμό στην Πόλη Χρυσοχούς
Έδειξε τον πατέρα ως κακοποιητή των δύο παιδιών η 32χρονη Κύπρια-«Η μαμά μαζί με τον… μας χτύπησαν»
Ταλαιπωρία 2.500 ασθενών από τις καθυστερήσεις στις αιτήσεις εξειδικευμένων φαρμάκων