Ο Νορβηγός Espen Helgesen επικεφαλής του Cyprus Gran Fondo 2023

O Νορβηγός ποδηλάτης Espen Helgesen τέθηκε επικεφαλής του Cyprus Gran Fondo 2023 presented by Skoda, το οποίο ξεκίνησε την Παρασκευή (31/3).

Με χρόνο 36:39.59 στη διαδρομή 28.3χλμ ατομικής χρονομέτρησης είναι μπροστά από τα αδέλφια Zakarin, τον Aidar (37:04.75) και τον Ilnur (37:08.63).

Σύμφωνα με ανακοίνωση των διοργανωτών, ο Ilnur είναι πρώην επαγγελματίας ποδηλάτης, νικητής μιας διαδρομής στο περίφημο Tour de France και πρώτη φορά μετέχει στον αγώνα. Στις Γυναίκες προηγείται η Κύπρια Κωνσταντίνα Γεωργίου. Πρώτος Κύπριος άνδρας ο Κωνσταντίνος Αντωνίου στη 10η θέση γενικής. Τόσο η Γεωργίου όσο και ο Αντωνίου αγωνίζονται με τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ.

Στον κατηγορία Sportive όπου μετέχουν αθλούμενοι και όχι αθλητές, πρώτος είναι ο Λετονός Artjoms Gajevskis. Η Sportive ακολούθησε την Παρασκευή (31/3) διαδρομή 55.5χλμ με εκκίνηση από την Πλατεία Δημαρχείου στην Πάφο και τερματισμό στο χωριό Νικόκλεια.

Στον αγώνα λαμβάνουν μέρος 500 αθλητές και αθλήτριες από 39 διαφορετικές χώρες και περιοχές. Ο μεγαλύτερος ποδηλατικός αγώνας της Κύπρου συνεχίζεται το Σάββατο (01/4) με τη μεγαλύτερη ετάπ μήκους 103χλμ από την Πάφο έως τον Άγιο Νικόλαο και τερματισμό στα Κούκλια. Η εκκίνηση του δεύτερου σκέλους θα δοθεί στις 09:00πμ από την Πλατεία Δημαρχείου.

Η διαδρομή της Κυριακής (02/4) ξεκινάει στις 08:00πμ πάλι από την Πλατεία Δημαρχείου και τερματίζει στην Τσάδα με τις απονομές στις 15:00 στις «Αλυκές».

Ο αγώνας διοργανώνεται από την Activate Cyprus.

Ονομαστικός χορηγός της διοργάνωσης είναι η Skoda και μεγάλος χορηγός το Υφυπουργείο Τουρισμού. Χορηγοί είναι η UNICARS, η ασφαλιστική Atlantic, ο Δήμος Πάφου, το Cyclo Shop και η ΕΤΑΠ Πάφου ενώ υποστηρίζουν τα Ocean Basket, τα συμπληρώματα NAMEDSPORT, η Shimano, η Motolife Tours και ο ΣΥ.ΚΑ.ΝΑ. Τελεί υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας.

Πηγή: KΥΠΕ

Δειτε Επισης

Βροχή και καταιγίδα στο μενού του καιρού-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ενισχυτικά μαθήματα εκμάθησης Ελληνικών χρειάζονται 1100 παιδιά στην εκπαίδευση
Αρχές του 2025 η ψηφιοποίηση των αιτήσεων φοιτητικής μέριμνας-Το χρονοδιάγραμμα του ΥΠΟΙΚ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών