Αρνείται τον βιασμό της 16χρονης βαφτιστικιάς του ο «ξανθός μάγος» και επικαλείται ιατρικό πρόβλημα

Ο πασίγνωστος ταχυδακτυλουργός «ξανθός μάγος», Γρηγόρης Παπαϊωάννου, είναι ο 78χρονος ο οποίος κατηγορείται πως βίαζε κατ’ εξακολούθηση την 16χρονη βαφτισιμιά του στη Χαλκιδική.

Σε βάρος του ταχυδακτυλουργού που «μεσουρανούσε» έως και τη δεκαετία του ’90, ασκήθηκε ποινική δίωξη για βιασμό κατ’ εξακολούθηση και κατάχρηση ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση, πράξεις που φέρονται ότι τελέσθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από το μήνα Ιούνιο του έτους 2020 έως και το μήνα Αύγουστο του έτους 2021, στη Νέα Καλλικράτεια και στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, το μεσημέρι της Παρασκευής, δόθηκαν στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες του 78χρονου.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο 78χρονος, από τον Ιούνιο του 2020 έως τον Αύγουστο του 2021, ενώ βρισκόταν μόνος του με την τότε 16χρονη βαφτισιμιά του σε περιοχή της Χαλκιδικής, την περιήγαγε σε κατάσταση ανικανότητας για αντίσταση, προσφέροντάς της κάνναβη σε τσιγάρο και αλκοόλ και ακολούθως την εξανάγκαζε σε γενετήσιες πράξεις.

Αρνείται τις κατηγορίες

Ο Γρηγόρης Παπαϊωάννου από τη στιγμή της σύλληψής του μέχρι σήμερα, μέσα από τις φυλακές που οδηγήθηκε μετά την προφυλάκισή του, αρνείται κατηγορηματικά τις αξιόποινες πράξεις που του αποδίδονται, υποστηρίζει πως είναι αθώος και πως έπεσε θύμα εκβιασμού από την 16χρονη κοπέλα.

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι η 16χρονη βαφτισιμιά του είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών και έχει νοσηλευτεί αρκετές φορές στο ψυχιατρείο, ενώ σχετικά με τις σοβαρές καταγγελίες εναντίον του, υποστηρίζει πως τις έκανε όταν αρνήθηκε να τις δώσει χρηματικό ποσό που ζητούσε για να αγοράσει ναρκωτικά. Παράλληλα, μέσα από το κέντρο κράτησης, αναφέρει ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η οικογένεια της 16χρονης προβαίνει σε ανάλογη καταγγελία, καθώς, πριν από λίγα χρόνια, είχε εκβιάσει και άλλον άνθρωπο επειδή δε τους έδινε χρήματα.

Τονίζει, δε, ότι η 16χρονη τον είχε προειδοποιήσει πως αν δεν του δώσει τα χρήματα που του ζητούσε, εκείνη θα πήγαινε στην αστυνομία για να καταγγείλει πως της έριξε ναρκωτικές ουσίες στο ποτό και πως ασελγούσε επάνω της, ενώ ισχυρίζεται ότι αποδεικνύεται ιατρικά πως λόγω προχωρημένης ηλικίας δεν έχει στυτική λειτουργία και ως εκ τούτου δε θα μπορούσε να τελέσει το κακούργημα του βιασμού.

Αίτημα για άρση της προσωρινής κράτησης

Μιλώντας στο protothema.gr η συνήγορος υπεράσπισης του 78χρονου, Κική Πακιρτζίδου, η οποία ανέλαβε την υπόθεση μετά την προφυλάκιση του κατηγορούμενου, τονίζει ότι σύντομα θα υποβάλουν σχετικό αίτημα για να αρθεί η προσωρινή του κράτηση, καθώς δεν συντρέχουν λόγοι για να βρίσκεται στη φυλακή.

«Ο εντολέας μου έχει περάσει τον μέσο όρο του προσδόκιμου ζωής στην Ελλάδα, δεν είναι ύποπτος να τελέσει αδικήματα, έχει σταθερή κατοικία, λευκό ποινικό μητρώο, παρουσιάστηκε στον πταισματοδίκη, παρουσιάστηκε στον ανακριτή, και θα προσκομίσουμε και έτερα στοιχεία τα οποία θα ζητήσουμε να αξιολογήσει το δικαστήριο», αναφέρει η κυρία Πακιρτζίδου.

«Είτε αδικείται ένας άνθρωπος, είτε όχι, η Δικαιοσύνη είναι μονόδρομος. Είτε μας αρέσουν αποφάσεις, είτε δεν μας αρέσουν, είμαστε υποχρεωμένοι να περπατήσουμε αυτόν τον δρόμο. Θα δώσουμε στοιχεία και πιστεύουμε σε μία διαφορετική κρίση το επόμενο χρονικό διάστημα», σημειώνει.

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 78χρονου, η κυρία Πακιρτζίδου τονίζει ότι «θεωρώ πως είναι υπερβολή και διαπόμπευση του συγκεκριμένου, ωστόσο, παρά την τρώση της τιμής και της υπόληψής του, πιστεύουμε ότι θα λειτουργήσει θετικά και υπερασπιστικά, καθώς δε φοβόμαστε ότι θα υπάρξει κάτι άλλο, δηλαδή άλλη καταγγελία. Παρόλο την έκθεση, το υπερασπιστικό του όφελος θα είναι μεγαλύτερο καθώς δεν έχει να φοβάται κάτι».

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους Σταύρος Παπασταύρου και Γιάννης Μπρατάκος
Βίντεο ντοκουμέντα με τη συμμορία που ξάφριζε σπίτια στα Βόρεια Προάστια
Μάγδα Φύσσα για τη 12χρονη στον Κολωνό-«Δεν φταίει το παιδί, φταίμε εμείς»
Εικοσάχρονη στη Λάρισα καταγγέλλει ότι μεγαλογαιοκτήμονας τη βίαζε από τα 11 της χρόνια
Μαθητής υπέστη ηλεκτροπληξία από γυμνό καλώδιο στις σκάλες του σχολείου του
Απάντησε στις κατηγορίες για τα Τέμπη ο Καραμανλής-«Δεν κρύφτηκα ποτέ»
Ο άντρας που εγκλώβισε διαρρήκτες στο ασανσέρ περιγράφει τις κινήσεις του
Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας ασκήθηκε στον 19χρονο για την επίθεση σε σχολείο στην Ελλάδα
Κατεβαίνει στην πολιτική ο παλαιοχριστιανός-Θα ενταχθεί σε νέο κόμμα και στο Πατριαρχείο Μόσχας
Μήνυμα Αθήνας στην Άγκυρα-«Μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά μόνο αν συνεργαστούμε»