Θέλει να βάλει τέλος στα τροχαία μοτοσικλετιστών με εκπαίδευση ο Βαφεάδης

Δράσεις που αφορούν ειδικά την ασφάλεια των μοτοσικλετιστών με έμφαση στη συνεχιζόμενη εκπαίδευσή τους περιλαμβάνονται στο Στρατηγικό Σχέδιο Οδικής Ασφάλειας 2021-2030, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Αλέξης Βαφεάδης.

Σε χαιρετισμό του στη συνέντευξη Τύπου για τα εκπαιδευτικά σεμινάρια μοτοσικλέτας, σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο Υπουργός είπε πως η αναγκαιότητα αυτή για εκπαίδευση εδράζεται από το γεγονός ότι στην Κύπρο, παρά το γεγονός ότι οι μοτοσικλέτες είναι περίπου 5% των οχημάτων, από το 2016-2020 το ποσοστό θανάτων μοτοσικλετιστών ανήλθε στο 30% και των σοβαρών τραυματισμών στο 42%.

Ο Υπουργός σημείωσε πως τα σεμινάρια, που διοργανώνονται από την Κυπριακή Ομοσπονδία Μοτοσικλέτας (ΚΟΜ), με την πλήρη χορηγία της ΕΚΟ Κύπρου, αποτελούν παράδειγμα αποτελεσματικής δράσης που εντάσσεται στις δράσεις αυτές.

Με το πρόγραμμα αυτό, πρόσθεσε, σκοπεύουμε να επισημάνουμε και να διορθώσουμε τα συνήθη λάθη χειρισμού κατά την οδήγηση, μέσω μιας απλής μεθοδολογίας, που η σχολή του California Superbike School διδάσκει με επιτυχία τα τελευταία 35 χρόνια.

«Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων και το Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας θεωρούν εξαιρετικά σημαντικές όλες τις ενέργειες και τις δράσεις που στοχεύουν στη μείωση των οδικών συγκρούσεων», είπε και τόνισε πως μέσα από μια σειρά δράσεων, στοχεύουμε στην ελαχιστοποίηση των ατυχημάτων, με απώτερο στόχο τους μηδενικούς θανάτους στο οδικό δίκτυο.

Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι, μέσα από αυτά τα εκπαιδευτικά σεμινάρια, όλοι οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν τις γνώσεις και δεξιότητές τους και να ανταλλάξουν απόψεις, εμπειρίες και καλές πρακτικές.

Ως Υπουργείο, ανέφερε ο κ. Βαφεάδης, θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα προς όλους τους πολίτες ότι, η συμπεριφορά μας στο οδικό δίκτυο έχει αντίκτυπο στους άλλους χρήστες των δρόμων, στους φίλους μας, στην οικογένειά μας και σε εμάς τους ίδιους.

«Η ζωή είναι πολύτιμη και όλοι μαζί μπορούμε να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και τους συνανθρώπους μας», είπε και συνεχάρη, καταλήγοντας, την Κυπριακή Ομοσπονδία Μοτοσικλέτας (ΚΟΜ) και την ΕΚΟ Κύπρου για την κοινωνική τους δράση και τη συμβολή τους στα θέματα της Οδικής Ασφάλειας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Είχε πάει για σέρβις το Dali πριν την πρόσκρουση στη γέφυρα-Στο φως ηχητικό ντοκουμέντο
Πρόεδρος: Σε 106 Δήμους και Κοινότητες ο Κοινωνικός Λειτουργός της Γειτονιάς, βήμα προς το κράτος πρόνοιας
Παρεμβαίνει το Υπουργείο Οικονομικών για να πληρωθούν οι υπάλληλοι του ΡΙΚ
Κτηνίατρος σχεδίαζε να κακοποιήσει σεξουαλικά το μωρό που θα αποκτούσε σε λίγες μέρες μέσω παρένθετης
Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)
Εντός της εβδομάδας η αναχώρηση του δεύτερου πλοίου για τη Γάζα
LIVE: Επιτίθεται σε Εισαγγελία η πλευρά της οικογένειας του Θανάση-«Η στάση της ενίσχυσε την προσπάθεια συγκάλυψης»
Απαντά στα περί ξηλώματος των δημοσίων νοσοκομείων το Υπ. Υγείας-«Προωθούμε την αναβάθμιση τους»
Με τη συμμετοχή 400 ποδηαλτών/τριών αρχίζει την Παρασκευή το Cyprus Gran Fondo
Έκκληση ΟΣΑΚ για ενεργοποίηση ιατρικού προφίλ στο λογισμικό ΓεΣΥ