Διαμαρτυρία έξω από το Προεδρικό για τις προεδρικές χάρες σε κρατούμενους (pics)

Διαμαρτυρία έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, πραγματοποίησε ο Σύνδεσμος Προστασίας των Δικαιωμάτων των Φυλακισμένων και Αποφυλακισθέντων, ώστε να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του όσον αφορά τον τρόπο που δόθηκαν οι προεδρικές χάρες.

kas

pente

tria

Σε δηλώσεις της η Άννα Αντωνίου, Πρόεδρος του Συνδέσμου, ανέφερε πως αίτημά τους, είναι να δοθούν τα δικαιώματα των φυλακισμένων. «Τα δικαιώματα των φυλακισμένων είναι και η χάρη τους. Αυτοί την έκαναν όπως ήθελαν. Έπρεπε να δοθεί σε όλους όπως δίνουν όλοι οι Προέδροι μέχρι σήμερα. Δεν θα φύγουμε από εδώ, εάν δεν έρθει ο Πρόεδρος ο ίδιος, να μας πει μια λέξη. Θα μείνουμε εδώ μέχρι να μας δεχθεί. Αναμένουμε ότι θα τηρήσει τις υποσχέσεις του», είπε.

tessera

ena

Ένας πρώην κρατούμενος δήλωσε πως γνωρίζει καλά τον πόνο της μάνας, της γυναίκας και των παιδιών ενός κρατούμενου. «Αφού υπάρχουν ίσα δικαιώματα, θα πρέπει να πάρουν όλοι χάρη. Να του δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία, να βγουν στην κοινωνία πιο ορθοί ή αλλιώς να τους κρεμάσουμε. Είναι κρίμα οι μητέρες τους. Δεν ζητάνε κάτι που δεν έγινε ξανά», είπε.

Μια μητέρα, ζήτησε να δοθεί χάρη σε όλους τους κρατουμένους. «Όλοι έχουν οικογένειες, έχουν μητέρες. Ζητάμε τα παιδιά μας να ελευθερωθούν και να έρθουν σπίτια μας», είπε.

«Εμείς θέλουμε τη χάρη όπως μας την έταξε. Έταξε σε πολλούς και πήρε ψήφους από τους συγγενείς τους. Θέλουμε να τους δώσει χάρη»

Ο δικηγόρος του Συνδέσμου, Αλέξανδρος Κληρίδης και εκπρόσωποι παρέδωσαν σε αντιπρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας, υπόμνημα με τις θέσεις τους. Όπως δήλωσε, «μετά από τις φωνές των ανθρώπων και τη διαμαρτυρία που πραγματοποιήσαμε σήμερα στο Προεδρικό κάλεσε τους εκπροσώπους του συνδέσμου να παραδώσουν το υπόμνημα που είχαμε ετοιμάσει από πριν».

«Στο συγκεκριμένο υπόμνημα αναφερόμαστε στις θέσεις μας και ότι η προεδρική χάρη θα πρέπει να εφαρμοστεί ίσα και σε όλους τους κρατουμένους. Το Προεδρικό δέχθηκε να μας ακούσει με δύο εκπροσώπους μας. Μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι μας άκουσαν με ανοικτό μυαλό. Άκουσαν όλες μας τις θέσεις, οι οποίες θεωρούμε ότι έγινα αντιληπτές σε πολύ μεγάλο βαθμό. Η συζήτηση ήταν πολύ θετική. Θεωρούμε ότι ανοίξαμε μια οδό επικοινωνίας, ως σύνδεσμος και μπορούμε πλέον να εκφράσουμε τις θέσεις μας απευθείας με το Γραφείο του Προέδρου. Μας υποσχέθηκαν ότι το υπόμνημα και όσα συζητήσαμε θα μελετηθούν όσο το δυνατόν το συντομότερο και θα κληθούμε να έρθουμε ξανά στο Προεδρικό», κατέληξε.

Δειτε Επισης

Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Ισραηλινά ΜΜΕ: Μέσω Κύπρου μεταφέρθηκαν αμερικανικοί πύραυλοι από το Κατάρ στο Ισραήλ
Αυξημένη τροχαία κίνηση στον αυτοκινητόδρομο λόγω τροχαίου
Ενέκρινε ψήφισμα για μεταναστευτικό η Βουλή-Ζητά-Ζητά να εντείνει τις ενέργειες της προς την ΕΕ η Κυβέρνηση
Ισραήλ vs Ιράν-Σύγκριση αεροπορικών δυνάμεων και συστημάτων αεροπορικής άμυνας (pics)
Εικόνες από τον σεισμό 5,6 Ρίχτερ στην Τουρκία-Πληροφορίες ότι κατέρρευσαν μιναρέδες, ζημιές σε σπίτια
Βίντεο ντοκουμέντο από τη δολοφονία της Κυριακής-Η στιγμή που ο 39χρονος τραβάει το μαχαίρι
Ανέκοψαν όχημα για έλεγχο και εντόπισαν 120 κροτίδες-Συνελήφθη 22χρονος
ΒΙΝΤΕΟ: Σεισμός 5,6 Ρίχτερ στην Τουρκία-Ιδιαίτερα αισθητός κοντά στην Άγκυρα
Απάντησε στα πυρά του Τουρκικού ΥΠΕΞ για Συμπεράσματα ο Κόμπος-«Επιλογή της άλλης πλευράς αν θα προχωρήσει»