Ερώτημα σε Χριστοδουλίδη εάν αποδέχεται την κυρίαρχη ισότητα Τ/κ θέτει ο Τατάρ

Για να καθίσουμε σ’ ένα τραπέζι διαπραγματεύσεων θα πρέπει να καθορισθεί το πλαίσιο, δήλωσε ο Τ/κ ηγέτης Ερσίν Τατάρ, απευθύνονας παράλληλα το ερώτημα στον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη κατά πόσο θα αποδεχθεί ή όχι την κυριαρχική ισότητα των Τ/κ.

Ο Τ/κ ηγέτης, ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στο Λονδίνο, μίλησε σε διάφορα ΜΜΕ. Σε δηλώσεις του στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Αναντολού, ο κ. Τατάρ είπε ότι η προσέγγισή του είναι ξεκάθαρη, καθώς για να αρχίσουν διαπραγματεύσεις η κυριαρχική ισότητα θα πρέπει να γίνει αποδεκτή. «Θα αποδεχτείτε την κυριαρχική μας ισότητα ή όχι; Εάν δεν γίνει, δεν έχει νόημα να καθίσουμε στο επίσημο τραπέζι των διαπραγματεύσεων» είπε. Υποστήριξε δε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν πρόκειται να πει κάτι διαφορετικό από τις γνωστές θέσεις των Ε/κ.

Ο Ερσίν Τατάρ αναφέρθηκε στις επαφές που είχε στην βρετανική πρωτεύουσα αλλά και στην διαμαρτυρία των Ελλήνων και Ε/κ φοιτητών έξω από το King’s College. «Αυτή η προσβολή προς εμένα, στην πραγματικότητα ήταν μια ασέβεια, προσβολή και επίθεση στον τουρκοκυπριακό λαό, που έχει επίσης λάβει χώρα σε ολόκληρο τον τουρκικό κόσμο. Επομένως, η άλλη πλευρά πιθανότατα θα πάρει ένα μάθημα από αυτό» ανέφερε.

Επανέλαβε ότι θα συνεχίσει να εξηγεί την «κυπριακή υπόθεση» και το δίκαιο των Τ/κ. Εάν υπάρξει μια συμφωνία στην Κύπρο, συνέχισε, πλέον θα είναι μεταξύ δύο ίσων κυρίαρχων κρατών, προσθέτοντας ότι διάλυση του ψευδοκράτους δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή.

Σε δηλώσεις του στην τ/κ ιστοσελίδα Κίπρις ποστασί ο κ. Τατάρ αναφέρθηκε και στις συναντήσεις του αλλά και στην διαμαρτυρία λέγοντας ότι αυτή δεν άρμοζε σε φοιτητές πανεπιστημίων. Σημείωσε δε ότι οι Ε/κ φώναζαν «Έξω η Τουρκία από την Κύπρο», «Έξω οι Τούρκοι». Δεν μπορούν να χωνέψουν τον ηγέτη που εξέλεξαν οι Τ/κ ως «πρόεδρό» τους, κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Φιντάν: Ο Νετανιάχου θέλει να σύρει σε πόλεμο τη Μέση Ανατολή για να παραμείνει ο ίδιος στην εξουσία
Ιωάννου: Είμαστε αρωγοί πρωτοβουλιών αναβάθμισης κοινωνικού κράτους
ΒΙΝΤΕΟ: Ηφαίστειο εξερράγη στη βορειοανατολική Κελέβη-Εκκενώθηκαν δύο χωριά
Το Ισραήλ «ζυγίζει» τις επιλογές του για την απάντηση στο Ιράν
Φωλιές ανθρωποπουλιών για καταπολέμηση τρωκτικών δίνει το Υπ. Γεωργίας
Κλείδωσαν τα επόμενα ραντεβού του Προέδρου με Ολγκίν-Στις 2 Μαίου μεταβαίνει στον Λίβανο με την Ούρσουλα
Αναχώρησαν προς το άγνωστο οι πέντε βάρκες που ανακόπηκαν από τις κυπριακές Αρχές στα σύνορα του Λιβάνου
Την ανάγκη ηλεκτρικών διασυνδέσεων τόνισε ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας σε επίπεδο ΕΕ
Microsoft: Ρωσικές διαδικτυακές εκστρατείες έχουν στόχο να επηρεάσουν το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών
Πολύ διαδεδομένη η διαφθορά στα κατεχόμενα, σύμφωνα με ερωτηθέντες σε έρευνα