Διαβεβαιώσεις Κανάρη για το νοσοκομείο Πάφου-«Θα ενισχυθεί με γιατρούς το ΤΑΕΠ»

«Χρέος μας είναι να διασφαλίσουμε ότι όλα τα νοσηλευτήρια, σε όλες τις επαρχίες της χώρας, λειτουργούν με τρόπο ανθρώπινο και αποτελεσματικό παρέχοντας ποιοτικές ιατρικές υπηρεσίες στους συμπολίτες μας»

Αυτό τόνισε, η Υπουργός Υγείας Δρ. Πόπη Κανάρη, στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποίησε στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου.

Εφαρμόσαμε, ανέφερε η κα υπουργός, ένα σύστημα υγείας πολυπόθητο, ανθρωπιστικό και αλληλέγγυο και θα πρέπει να το στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Η κυβέρνηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, πρόσθεσε, ασπάζεται πλήρως, τόσο τη φιλοσοφία όσο και την αρχιτεκτονική του ΓΕΣΥ και έχουμε υποχρέωση να το στηρίξουμε, διευκολύνοντας την πρόσβαση όλων των συμπολιτών μας σε αυτό και προσφέροντας τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες στους ασθενείς.

«Πρέπει να δούμε τις ανάγκες που υπάρχουν στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, τόσο σε ότι αφορά στο ΤΑΕΠ όσο και τις άλλες κλινικές, όπως και στο Νοσοκομείο Πόλης Χρυσοχούς, το οποίο θα επισκεφθώ εντός της ημέρας» ανέφερε η Δρ. Κανάρη.

Σε ότι αφορά στο ΤΑΕΠ Πάφου, αναγνώρισε μεν πως υπάρχουν προβλήματα, σημείωσε δε πως το προσωπικό που το στελεχώνει, τόσο σε ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό και διοικητικό επίπεδο, είναι ικανό και άξιο. Επεσήμανε δε πως βρίσκεται σε άμεση επικοινωνία με τον ΟΚΥπΥ και εξέφρασε την πεποίθηση πως θα δοθούν άμεσα λύσεις στα προβλήματα που υπάρχουν.

Ο ΟΚΥπΥ, ανέφερε, είχε καταβάλει προσπάθεια στο παρελθόν για ενίσχυση του τμήματος με ιατρικό προσωπικό, η οποία ωστόσο δεν απέδωσε καρπούς, καθώς δεν υπήρξε ενδιαφέρον από πλευράς ιατρών. «Είναι άδικο για το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου και για αυτόν ακριβώς τον λόγο θα πράξουμε τα δέοντα για να ενισχυθεί το ΤΑΕΠ Πάφου με δύο ιατρούς. Οι συμπολίτες μας που επισκέπτονται τα ΤΑΕΠ, θα πρέπει να τυγχάνουν της ενδεδειγμένης περίθαλψης», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείσα για το θέμα της απόσυρσης του νομοσχεδίου για τη διενέργεια χειρουργικών αισθητικών επεμβάσεων στα νοσοκομεία, η Δρ. Κανάρη ανέφερε πως σε πρώτη φάση θα πρέπει μελετήσουμε και να επιλύσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ΤΑΕΠ, όπως και τα θέματα που προκύπτουν σε ελλείψεις νοσηλευτικού προσωπικού και κλινών και μετά να προχωρήσουμε με νομοσχέδια, όπως αυτό που αφορά τη διενέργεια αισθητικών επεμβάσεων στα νοσοκομεία.

Δειτε Επισης

Διεξάγεται για 49η συνεχή χρονιά η πορεία Χριστοδούλας
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων
Την Κυριακή η αλλαγή της ώρας-Πάνε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά
Δίωρη στάση εργασίας από τους χαμηλόμισθους της ΙΣΟΤΗΤΑΣ-Φωνές για στασιμότητα στην ανέλιξη
Δεν υποχωρεί η σκόνη, παραμένει η θερμή αέρια μάζα-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα
Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
Ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Ολομέλεια