Συγκάλεσε σύσκεψη για τα πυροσβεστικά ελικόπτερα ο Υπουργός Γεωργίας

Σύσκεψη την προσεχή Δευτέρα, όπου θα συζητηθεί εκτενώς το θέμα της ασφάλειας των πτητικών μέσων και η ετοιμότητα διαχείρισης των δασικών πυρκαγιών, ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, συγκάλεσε το Υπουργείο Γεωργίας.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση, «σε σχέση με αναφορές σε δημοσιεύματα σχετικά με την ασφάλεια των ελικοπτέρων πυρόσβεσης του Τμήματος Δασών, σε συνέχεια της παρουσίασης της Ειδικής Έκθεσης της Ελεγκτικής Υπηρεσίας αναφορικά με τη Διαχείριση των Συμβάσεων των Πτητικών Μέσων Πυρόσβεσης στη χθεσινή συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παρακολουθήσεως Σχεδίων Αναπτύξεως και Ελέγχου Δημόσιων Δαπανών επισημαίνει ότι η ασφάλεια των πτητικών μέσων πυρόσβεσης είναι υψίστης σημασίας και η διαφύλαξή της αποτελεί προτεραιότητα για το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος».

«Προς την κατεύθυνση αυτή», όπως αναφέρει στην ανακοίνωση, «ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος έχει συγκαλέσει σύσκεψη την προσεχή Δευτέρα, όπου θα συζητηθεί εκτενώς το θέμα της ασφάλειας των πτητικών μέσων και η ετοιμότητα διαχείρισης των δασικών πυρκαγιών, ενόψει της αντιπυρικής περιόδου η οποία αρχίζει την 1η Μαΐου και λήγει την 31η Οκτωβρίου».

«Τέλος, σημειώνεται ότι πάγια πολιτική του Υπουργείου είναι η όσο το δυνατόν καλύτερη συμμόρφωση στις συστάσεις του Γενικού Ελεγκτή», καταλήγει.

Ο υπουργός Γεωργίας, ουσιαστικά, έκανε αποδεχτή την εισήγηση της Επιτροπής Ελέγχου, όσον αφορά στο συγκεκριμένο θέμα, αφού μετά από μία επεισοδιακή συνεδρία στη Βουλή, ο πρόεδρος της Επιτροπής και βουλευτής του ΔΗΚΟ, Ζαχαρίας Κουλίας, κάλεσε το Υπουργείο να αναλάβει δράση.

Πάντως, κατά τη συγκεκριμένη συνεδρία προέκυψε ένα αλαλούμ, όσον αφορά στα πιστοποιητικά των πυροσβεστικών αεροσκαφών, αφού οι εκπρόσωποι της Αστυνομίας ανέφεραν ότι όταν έφτασαν στην Κύπρο τα εν λόγω αεροπλάνα δεν είχαν τα απαραίτητα πιστοποιητικά και ο υπεύθυνος της μονάδας πτητικών μέσων του Τμήματος Δασών απάντησε ότι είναι στην κατοχή τους και τα κατέθεσε, μάλιστα, ενώπιον της Βουλής.

Το μπέρδεμα προέκυψε όταν ο Στέλιος Κοσιήκας του Τμήματος Δασών σημείωσε ότι τα εν λόγω πιστοποιητικά ασφαλείας ήταν πέντε, ενώ οι Σταύρος Κυριάκου και Μάριος Ιωάννου της Αστυνομίας απέκρουσαν το επιχείρημά του και ανέφεραν ότι έπρεπε να είναι 25 και παρέδωσαν λίστα, τόσο στα μέλη της Επιτροπής Ελέγχου, όσο και στο Τμήμα Δασών.

Λόγω των αντικρουόμενων απόψεων, τα μέλη της Επιτροπής ζήτησαν από το Υπουργείο Γεωργίας να καθηλώσει τα αεροπλάνα, μέχρι να εξακριβωθεί αν κατέχουν τα απαραίτητα πιστοποιητικά ασφαλείας, ενώ κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αναλάβει δράση.

Δειτε Επισης

Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
Ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Ολομέλεια
Ανησυχία Βουλευτών για μείωση του αποθεματικού του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞΕ
Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα
Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις
Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της ΓΔ Ανάπτυξης διαπιστώνει η Ελεγκτική
BINTEO: Μαθητής συγκινεί... Ξυρίζει το κεφάλι του για να συμπαρασταθεί σε καρκινοπαθή καθηγήτρια
Αναμένει ανακοινώσεις από Υπουργεία για τα ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες η Επ. Εσωτερικών
Aύξηση κατά 5,5% των υπό κυπριακή σημαία πλοίων ανακοίνωσε η Υφ. Ναυτιλίας