Ξύπνησαν μνήμες, στάλθηκε μήνυμα ελπίδας-Συγκλονιστική περιδιάβαση στο Βαρώσι

Σε μια συμβολική κίνηση, προκειμένου να δείξουν ποια είναι η νόμιμη αρχή της Αμμοχώστου, ο Δήμαρχος και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο μετέβησαν στις 11:00, στην  περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Εστράφηκα ξανά σπίτι μου και ετράβησα ένα κομμάτι σουβά, κρυφά του Τούρκου…»

Φανερά συγκινημένοι περπάτησαν τη λεωφόρο Δημοκρατίας και έφτασαν μέχρι την οδό Ερμού, που είναι η περιοχή όπου οι κατοχικές αρχές διενεργούν έργα προκειμένου να ανοίξουν νέα δίοδο.

 

  

  

 

 

 

  

  

 

Με δάκρυα στα μάτια οι μεγαλύτεροι σε ηλικία δημοτικοί Σύμβουλοι, που γεννήθηκαν στο Βαρώσι, μετέφεραν στους νεότερους μνήμες της τότε εποχής και  την ιστορία επιβλητικών κτηρίων που είναι πλέον λεηλατημένα.

  

Από την άλλη, οι νεαροί δημοτικοί σύμβουλοι άκουγαν με προσοχή τους μεγαλύτερους να λένε ιστορίες πριν τον πόλεμο, από διάφορα μαγαζιά που έβρισκαν στο δρόμο τους. 

Πολλοί, γνώριζαν αρκετούς από τους συγκεκριμένους χώρους, κυρίως από αναφορές των γονιών και των παππούδων τους.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Βρήκα τα παπούτσια 47 χρόνια μετά, μας είπαν πάρτε τα πίσω να μη συλληφθείτε»

  

O REPORTER βρέθηκε στη συγκλονιστική περιδιάβαση στο Βαρώσι καταγράφοντας εικόνες από τη συγκινητική ενέργεια του Δήμου Αμμοχώστου, που θέλησε να στείλει μηνύματα ελπίδας. Mιας ελπίδας, που για πολλούς, μετά τις έκνομες ενέργειες των Τούρκων στο Βαρώσι, άρχισε να σιγοσβήνει.

Ο Δήμαρχος Αμμοχώστου Σίμος Ιωάννου ανέφερε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο έσπευσε στη περιοχή για τρεις λόγους. «Θέλαμε να αποδείξουμε πως αυτή η πόλη έχει νόμιμη αρχή, δεύτερο να δούμε τι έργα έκαναν και τρίτο να δείξουμε πως είμαστε. Έτοιμοι να συμβιώσουμε. Δεν μας χωρίζει τίποτα με τους Τουρκοκύπριους. Υπάρχουν τα ψηφίσματα και εάν εφαρμοστούν η πόλη θα γίνει υπόδειγμα. Δεν χρειάζονται αυτές οι σημαίες», ανέφερε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Μείνε δαμέ, εγώ θα μπω σπίτι μου… Αν με πιάσουν τουλάχιστον να γλιτώσεις εσύ»

  

  

Τόνισε παράλληλα ότι ως δήμος ότι μπορούν να κάνουν το κάνουν, ενώ τόνισε πως, «το όνο που δεν μπορούμε να κάνουμε είναι να έρθουμε με τα όπλα για να τους διώξουμε, όποιος μπορεί να το κάνει, ας το κάνει».

  

  

Έστειλε ακόμη μήνυμα ελπίδας για την Αμμόχωστο. «Μετά από μια σκοτεινή νύκτα υπάρχει η αυγή», είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε σημειώνοντας ότι «τα 3/4 έχουν φύγει, μπορεί κι εμείς να φύγουμε, αλλά πάντα υπάρχει ελπίδα. Ο χρόνος όμως, κυλά εναντίον μας».

 

 

Η περιδιάβαση κατέληξε στη θάλασσα, εκεί όπου το δημοτικό συμβούλιο είδε την χρυσή αμμουδιά της Αμμοχώστου, αλλά και ότι απέμεινε από το πασίγνωστο ξενοδοχείο «King George».

 

 

 

Δειτε Επισης

Φρίκη στη Φλόριντα... Υιοθέτησαν παιδιά και τα έκλεισαν σε κλουβιά-Τα τιμωρούσαν με ψεκασμούς ξυδιού
Έντεκα κιλά ναρκωτικών σε μπουρνούζι, καπελάκια basseball και σακάκι εντόπισε το Τμήμα Τελωνείων
Σε πύρινο κλοιό η Ελλάδα-Ενεργά μέτωπα σε Κύθηρα και Μεσσηνία, μετρούν τις πληγές τους Αττική και Εύβοια
Ξεκάθαρο μήνυμα Κυβέρνησης-«Δεν θα επιτρέψουμε στην κατοχή να γίνει κανονικότητα»
Έκκληση Επαρχιακής Διοίκησης να ενημερώσουν όσοι δεν το έπραξαν για να αποζημιωθούν-«Πραγματική τραγωδία»
Τσακίζει κόκκαλα πατέρας δύο ανήλικων που έχασε το σπίτι του στη φονική πυρκαγιά-«Δεν επιάμεντε ούτε ρούχο»
Κατέληξε 63χρονος επτά μήνες μετά από τροχαίο-Είχε παρασυρθεί από φορτηγό που οδηγούσε 49χρονος
«Πράττουμε ό,τι είναι δυνατόν για να ανατρέψουμε επιδιώξεις Τουρκίας»
Αυξάνονται τα περιστατικά θερμοπληξίας-Τέσσερις στο νοσοκομείο, σε σοβαρή κατάσταση 61χρονος
Στόχος ο εντοπισμός όλων των αγνοουμένων-«Καμία άλλη μάνα να μην χαθεί με τον καημό του παιδιού της»